Lassacskán kiszorulnak a vezető hírek közül az újabb vádemelések, a szaporodó bundasztorik. A maffiát mozgató emberek egy részét letartóztatták, megpróbálják felderíteni a szálakat, de nekem nagyon úgy fest, nehezebb olyan területet találni, ahol nem volt csalás, mint olyat, ahol vastagon benne voltak a bundában.

A rosszul fizetett focisták, az elmaradó fizetések kiegészítésére lelkesen szálltak be a mókába. Nem csoda, hogy a leggyakrabban felmerülő csapatnevek megegyeznek azokkal, ahol a legkevesebb pénz volt általában. Ha felmerülne bennünk a kérdés, miért érte meg egy NB1-es futballistának olyan helyre szerződni, ami hírhedt volt arról, hogy ingatag lábakon áll, akkor itt a válasz: a manipulált mérkőzésekkel bőven kárpótolhatta magát.

És persze nem csak a felnőttek érintettek, már U19-es meccseket is vizsgálnak. Azért gondoljunk bele, milyen játékos lesz abból később, aki már tinédzserként is részt vesz a bundázásban? Vagy ha nem is vesz benne részt, de tud róla, tehát ebbe a közegbe szocializálódik. A magyar foci furcsaságaihoz mindig is hozzá tartozott az, hogy az ifimeccseken az összeállításba beleszólhatott pár apuka is- egy kis csúszópénz az edzőnek, aki azok után tudta, kinek a pályára küldéséhez fűződik érdeke. Az is egyfajta bunda volt az én szememben...

Naná, hogy a bírók sem maradhattak ki a buliból. Egy pár hülye ítélet fel sem tűnik egy meccsen, pláne ha keveseket érdeklő ifiligáról, másodosztályról, ligakupáról van szó. Istenem, a bíró is ember! Tévedhet- no meg szeretheti a mellékes pénzt. Az egyik érintett játékvezető egyébként hivatásos katona, esküt tett pár dologra. No commment.

A focista, ha mondjuk burokban nevelkedett egészen idáig, kapkodja a fejét, mi folyik körülötte? A bíró is csal, a játékostárs is csal, az edző is megvesztegethető. Talán csak a kapufa nem vesz részt a mérkőzések manipulálásában- bár ezt csak fenntartásokkal merem kijelenteni. Mostanában is volt olyan, hogy kifele pattant róla a labda, az ellenfél meg győzött és a rá fogadók csinos pénzt kerestek a nagy oddsok miatt.

Ez persze csak vicc. A kapufa valószínűleg a magyar foci kevés tisztességes, megbízható szereplője közé tartozik. Mindenki más esetében vannak fenntartásaim...