Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sylvi a hullámok hátán

Jó sokan megosztották Bódi Sylvi szörfös videóját, amiben jól látható, milyen remekül elboldogul a deszkán a csinos modell.

Ám én nem azt emelem ki, hogy Sylvi sokat mutató bikiniben száll tengerre- most őszintén, láttunk már bőven róla felvételt ilyen öltözékben. Egyébként is miben menjen ki valaki a partra egy trópusi szigeten? Lódenkabátban? Szóval az a kevésbé érdekes, hogy mi van rajta, az sokkal többet jelez, hogy ügyesen mozog.

Manapság az imázs kedvéért gyakran bedobnak hírességek egy képet, ami azt sugallja, bizonyos izgalmas tevékenységekben vesznek részt. Szépen meg lehet komponálni egy fotót, ott lehet rajta mindenki kedvence egy szörfdeszkának támaszkodva, a rajongó meg örül, hogy milyen vagány celebet imád. Aztán hogy esetleg egy méternyit se tempózott rajta, azt már nem látja senki. Időnként persze jönnek a pletykák arról, ki, mikor, hogy kamuzott valami óriásit, de őszintén szólva az ilyen híreknek nincs mit örvendezni.

A mi Sylvinkben azt bírom becsülni, ha rúdtáncról van szó, akkor olyan képet posztol, amin valami extrém pózban dobálja a spárgát, és az ilyen videókkel azt is bizonyítja, a szörf nem csak imázselem a karrierjében, tényleg igazi hableány. Így azért sokkal hitelesebb a közösségi oldalakon magáról sugallt képe.

A bulvármédia nyilván szívesen lecsap a vele kapcsolatos témákra. Ha éppen nem elég izgalmas amit hallani lehet róla, akkor majd egy kicsit kanyarítanak a címen, hadd legyen sok kattintás... Csak hát abba, hogy valaki nem csak dumál, hanem inspirálóan sportos, méghozzá nyilvánvalóan a kemény munkának köszönhetően, nehezebb belekötni. 

@sylvibodi által közzétett fénykép,

Tudom, lenne, aki vitatja, mennyire "meló" az, hogy valaki rúdtáncol meg szörfözik. Az tagadhatatlan, hogy Sylvi jó adottságokkal született, de hogy mit hozott ki ebből, az már bizony az ő érdeme. Egy-egy sok lájkot kapó poszt mögött nem látszik az, ki hány évet gyakorolt, amíg le nem esett a rúdról fejenállás közben, vagy hogy hányszor csobbant a vízbe miközben megpróbált felállni a szörfdeszkán. Időnként ez is eszünkbe juthat, amikor látunk egy meghökkentő, látványos fotót.

Sajnos az a helyzet, hogy hiába kezd el valaki a példáját követve keményen mozogni, csak keveseknek adatik meg az, hogy szörfmagazinban modellkedhessenek. Na és? Ettől még törekedhetünk arra, hogy a mi életünkben se csak egy póz legyen a mozgás, az aktivitás. Nekünk is időbe fog kerülni, amíg elérünk egy kitűzött célt, de saját ismerősi körünkben mi is begyűjthetjük az elismerést. 

A bulvársajtó ugyan a mi sztorinkra nem fog lecsapni, de hát ezzel együtt kell élnünk. Megmarad ez a "dicsőség" a Bódi Sylvihez hasonló hírességeknek, minden jó és rossz oldalával együtt. Abban viszont biztos vagyok, hogy amikor a hullámokat lovagolja, akkor még a reflektorfényben levő modell se törődik a magazinokkal- egyszerűen élvezi a szörfözést, hiszen ez nem csak póz számára, hanem életforma.

@sylvibodi által közzétett fénykép,

0 Tovább

Egy sportos videoklip

Olivia Newton-John 1981-es slágere, a Physical szövege miatt sokak szerint túl merész volt. Amiatt is meglepetést okozott, hogy a korábban másféle műfajban utazó énekesnő meglehetősen popos stílusú dallal jelentkezett. Aztán a helyzet úgy hozta, hogy a dal aratott a slágerlistákon, ez lett az előadó legnagyobb slágere egész karrierjében, sőt, az egész évtized legnagyobb számban fogyó kislemezei közé került.

A mi szempontunkból persze inkább az az érdekes, hogy Olivia egy fitneszteremben robotoló edzőt alakít, akinek a testes férfivendégeket kellene lefogyasztania. Aztán varázsütésre mindenkiből kigyúrt fickó lesz, de hősnőnk pechjére valami más is megváltozik bennük...

Kétségtelen, hogy az énekesnő csinos volt, vagyis mai felfogás szerint inkább vékony. A nyolcvanas évek trendje nem csak a neonszín cicanadrágokkal jellemezhető, hanem inkább azzal, hogy a nőknek szánt, akkor divatos mozgásformákban inkább a karcsúságra koncentráltak, az erősítés háttérbe szorult. Ma egy kicsit másféle felfogás az uralkodó, de ahogy a divatra jellemző, bármikor jöhetnek új, vagy visszatérhetnek régi trendek. Lehet egyszer még az Oliviához hasonlóan vékony nőtípus is az ideál. Persze aki eleget sportol, annak ez nem nagy gond: bármilyen, számára megfelelő alakot elérhet.

0 Tovább

A jó edzés fél győzelem

Olvastam egy érdekes cikket az amerikaifoci sztárjáról, a 37 éves Tom Brady-ről, aki elmesélte, milyen szigorú, fegyelmezett életmódot követ, mindent alárendel annak, hogy a pályán sikeres legyen. Az ő korában már bármikor számolnia kell egy sportolónak azzal, hogy kiöregszik, neki viszont élete a foci, és amíg lehet, ki szeretné tolni a karrierjének végét.

Állítólag minden este kilenckor már aludni megy, hogy másnap korán, frissen keljen. Személyi edzőjével speciális programot dolgozott ki, hogy fizikailag továbbra is a csúcson legyen, sőt a lehetőségekhez képest még javuljon is bizonyos téren: a villámléptűnek sose számító Brady szeretne gyorsabb lenni, és meglepő módon még ebben a szezonban is tudott ezzel meglepetést okozni. Az étkezésre is maximálisan odafigyel, természetesen.

A programja mindenesetre eredményes lehet, mert ahhoz képest, hogy az idény első meccsei után azon lamentált pár "szakértő", hogy játéka hanyatlik, mostanra ismét esélyes lett a legértékesebb játékos címre. Noha viccelődtek azon, amikor egy gumiszalaggal edzett meccs közben a pálya szélén, ami pórázra emlékeztetett, ez éppen úgy nem volt véletlen, mint semmi más, amit a siker érdekében csinál.

Utánanéztem, mint írnak más sztársportolók edzésmunkájáról. Az NBA csillaga, LeBron James is kemény edzésmunkájáról ismert, egészen különleges ötleteket is bevet: vibráló eszközön gyakorolja a dobást például. Minden lehetőséget kihasznál a sportra, kardióból például az egyszerű biciklizést kedveli a leginkább. Szóval gyakran olyan dolgokról van szó, amelyeket bármelyikünk beépíthet a mindennapi életritmusába.

A futballsztárok közül Cristiano Ronaldo és Lionel Messi felkészüléséről is sokat lehet olvasni. Ronaldo napi 3-4 órát gyakorol, tudatosan edzi a testét, és ebben a profi stáb is segíti: miután Manchesterbe került, hirtelen szép mennyiségű izmot pakoltak fel rá. Nagyon odafigyel a hasizmok edzésére, rengeteg felülést csinál minden nap, akár tévézés közben is.

Messinek tudatos étkezési programja van, aminek a célja az, hogy a meccs napján tudja legjobb formáját nyújtani. Az állóképesség fejlesztése mellett tudatosan végez olyan gyakorlatokat, ami a sprintelési, irányváltási képességeit tartja szinten, hiszen ennek köszönhetően válik kiismerhetetlenné cselezése. Ő sem csak labdával edz, a dinamikus jóga is része a mindennapjainak.

Szóval a legnagyobb sztárok éppen hogy nem ellazsálják az edzéseket, hanem rátesznek még egy lapáttal. Brady-ről mesélte egy volt csapattársa, hogy amikor reggel 6.45-kor lement a csapat edzőtermébe, az irányító már ott volt és súlyzózott, és vidáman "jó estéttel" köszönt. Csapattársa gondolta, visszavág a fricskáért, és másnap korábban ment, de Brady-t nem tudta megelőzni. Egyre korábba kelt, de amikor hajnali hatkor se tudott úgy az edzőterembe lépni, hogy ne legyen ott a csapat sztárja, feladta.

Brady pedig nyilván ebből is presztízskérdést csinált, mint minden másból: ez a tűz, ez a győzniakarás hajtja őt is, a többi sztársportolót is. Nekik nincs szükségük piszkálásra ahhoz, hogy fegyelmezetten éljenek, mert nekik a siker legjobb kábítószer, és tudják, ehhez csak munkán át vezet az út. Akár ebből is tanulhatunk mi, amatőr sportolók: ha tudjuk, mi a célunk, akkor csak rajtunk múlik, mennyit teszünk meg érte.

0 Tovább

Álomnő aerobicdresszben

Elgondolkodtam rajta, kinek is készül ez a töménytelen mennyiségű fitneszvideó. Bizonyára nagy piaca van ennek a témának, ezt kétségkívül elhiszem. Az is tény, nyilván léteznek remek filmek, jól követhető programokkal, amik sok embernek segítenek a rendszeres mozgásban.

Na de amikor modellek, színésznők kapják fel a színes tornacuccot, hogy 30-40 percen át bohóckodjanak, az vajon milyen közönségre számít? Gyaníthatóan nem ezek a legszínvonalasabb programok. Ez a TVGO-n olvasott cikk (klikk ide) kapcsán jutott eszembe, ahol azt írják, Heather Locklear úgy vállalt el egy aerobic-videót, hogy életében nem csinált ilyet előtte. Sejthető, mennyire volt profi a témában- ez egy kis ízelítő.

Az egy másodpercig sem kétséges, a karcsú, szőke szépség remekül mutat cicanadrágban és dresszben. De azt hinném, ez jobban érdekel engem férfiként, mint a női nézőket. És én pont nem a célközönsége vagyok egy ilyen programnak- ha edzek is, ez a tingli-tangli aerobic nem hoz lázba.

Vajon a nőket igen? Talán az, hogy egy ilyen álomnő tornázik, arra sarkallja őket, hogy csatlakozzanak és hasonlóan szépek lehetnek? Vagy nekik eleve bejön ez a fajta diszkózenés riszálás? Azt gondolom, amikor Heather Locklear modellt állt sportcuccban, akkor az kifejezetten férfimagazinba illő képeket eredményezett, aligha tapsoltak a feministák az ilyen képeknek. (Ellentétben az ilyen lapok célközönségével.)

A világ igazságtalan, mert van, aki jól megél egyszerűen abból, hogy csinos. Címlapokra kerül, szerepek jutnak neki a tévében, és még azért is megfizetik, hogy tornázzon egy kicsit a kamerák előtt. És hiába sejthető, hogy bármennyit is edz az ember, a vele született adottságokkal nehéz versenyezni, mégis tud egy Heather Locklear is inspirálni adott esetben.

Persze nem mindenkit. De a fitneszpiac elég nagy ahhoz, hogy elbírja a brutál stílusú gyúrós edzőket meg a celebes vonalat is. Aztán hébe-hóba vannak átfedések, és még az is meglehet, hogy valakinek a programját mindenféle ember megnéz- van, aki tornázni akar, és van, aki gyönyörködni. Mindenki megkapja, ami jár...

1 Tovább

Marilyn és a jóga

Hiába tudom, hogy nincs új a nap alatt, mindig rá tudok csodálkozni arra, hogy sok évtizede mennyire hasonló trendek voltak, mint manapság. A hírességek egyik kedvenc mozgásformája napjainkban a jóga, de rábukkantam egy 1948-as(!) fotósorozatra, amin Marilyn Monroe jógázik.

Egyébként meglepő, de Marilynről bőven akad olyan fotó, amiken edz, tornázik, súlyzózik. A csinos alakért meg kell dolgozni, a jógát például a lábai formálásai miatt szerette állítólag.

Valamiért az ő nevét mégse kapcsoljuk össze a sportos életmóddal- nyilván ennek sok oka van, de ha belegondolunk, hogy színésznőként munkája része volt az, hogy csinos és vonzó legyen, nincs ebben semmi meglepő. És ahhoz meg már hozzászoktunk, hogy a fitneszipar erősen épít a celebfaktorra, legyen szó akár a jógáról is.

Értelemszerű, hogy mindig van szerepe egyes mozgásformák divatossá válásában annak, ki áll mögé, milyen arcokkal népszerűsítik. És persze egy sztár imázsának is jót tesz, ha egészséges életmódja okán emlegetik, nem a kilengései miatt. Elvileg mindenki jól jár, még a rajongók is, ha így kapnak kedvet a testmozgáshoz.

Az igazi legendáknál persze az efféle okoskodást úgyse olvassa el senki, mit számít az, hogy épp mivel foglalatoskodik ezeken a képeken Marilyn: épp elég annyi, hogy ő látható rajtuk. Bevallom, engem is elsősorban ő érdekelt, nem a jóga, amikor a képeket megláttam. Aztán hogy hosszú távon azért utóbbi is érdekes lehet, az egy másik kérdés, mert csak megragad az embernek a fejében, miért pont ez volt Marilyn kedvence. Ezt viszont majd csak az idő döntheti el...

0 Tovább
«
12

Hirdetés

Sportfoglalkozás

blogavatar

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztorik, klasszikus videók és minden más a sport színes világából. Bekapcsolódni ér, akár olvasóként, akár hozzászólóként. Felmentést az kaphat, aki úgy dönt, ideiglenesen feláll a monitor elől és maga is belevág a rendszeres testmozgásba...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />