Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Any given Sunday

Január első hétvégéjén sem maradunk sport nélkül- a verkli egész évben zakatol.

amerikaifoci darts

Az NFL alapszakaszának záró fordulója most némileg kevesebb izgalmat ígér, a múlt héten dőlt el a legtöbb fontos kérdés. Ha akkor máshogy alakulnak az eredmények, több pikáns meccs lenne most. Azért így is várható pár kemény összecsapás, a New York Jets a Buffallo Bills ellen harcolhatja ki a rájátszást, az Indianapolis Colts még reménykedhet a csodában, míg az NFC-ben éjszaka derül ki a kiemelési sorrend. Az sem mindegy ám! A rájátszásban egy meccsen dől el a továbbjutás, és van jelentősége, ki játszik hazai pályán.

Visszatekintve az elmúlt fordulókra, érdekes, hogy mennyi vaskos meglepetés született. Valóban igaz, hogy bárki győzhet bárki ellen egy adott vasárnapon. Az idény előtt az Egyesült Államokban annyira jellemző tippelgetések most újra átfutva kifejezetten mókásak. Nagyon sokan vélték úgy, hogy ez lehet az Indianapolis Colts éve az AFC-ben, az NFC-ből pedig a Philadelphia Eagles-t várták sokan a Super Bowl-ba. Utóbbi ehhez képest leszerepelt, a megváltóként kezelt Chip Kelly edzőt már ki is rúgták, és a Coltsot irányító Pagano széke is inog. Ha elbukják a rájátszást (ami több, mint esélyes), vélhetően ő is veheti a kalapját. 

Szóval az NFL-ben ilyen gyorsan változik a világ. Egyetlen idény alatt lehet csodacsapatból pofozógép és fordítva. A Carolina Panthers szárnyalására senki nem számított, például. A New England Patriots pedig megint a legjobb csapat az AFC-ben, ami úgy meglepetés, hogy tulajdonképpen nem az: évről évre ott vannak a rájátszásban, de most azt hitték sokan, túlságosan meggyengültek, miközben a csoportriválisok jól igazoltak. Hát, ennyit az esélylatolgatásokról. 

Ma mindenesetre tartogat csemegéket a forduló, ami miatt egy rajongónak kötelező követni a történéseket. Fél szemmel pedig már a rájátszásra figyelünk, hiszen látni fogjuk, milyen párosításokkal indul a szezon második része. Vár még ránk pár remek hétvége!

amerikaifoci darts

Annak sem kell unatkozni, aki nem jön lázba az amerikaifocitól. Most jön a darts PDC-világbajnokság döntője. Meg kell jegyezzem, a darts az a sport, ami különösebb hozzáértés nélkül is kifejezetten élvezhető, pörgős, látványos. Az elődöntők talán simábbak voltak a vártnál, de repkedtek a 180-asok, és Anderson kilenc nyilas kiszállói fantasztikusak voltak.

Ritka szórakoztató a tévében nézni a dartsot, és nem is értem, korábban miért nem kattantunk rá. A sportnak ezer arca van, de én azt szeretem igazán, amikor úgy van öldöklő küzdelem, hogy közben megmarad a jó hangulat, az ellenfelek tisztelik egymást. Szeretem azt is, amikor gyorsan zajlanak az események, és amikor az utolsó pillanatig van esély a fordulatra. És persze jó, ha igazi egyéniségeket láthatunk. Szóval a dartsban gyakorlatilag minden megvan, ami miatt érdemes leülni a tévé elé. 

Azaz este fél nyolckor nagyon ajánlom mindenkinek a Sport1 közvetítését, garantált a jó szórakozás! Induljon egy ütős vasárnappal 2016!

0 Tovább

Divat a darts

A napokban fejeződött be a PDC Darts világbajnokság, egy tehetséges fiatal holland, Michael van Gerwen győzelmével. A tizenhatszoros VB-győztes ezúttal a legjobb 16-ba sem jutott be, sok szoros, érdekes meccset vívtak a versenyzők. Most már nálunk is élőben közvetítette a PDC világbajnokságát egy sporttelevízió, egyre többen találkoznak a darts nevével.

Mifelénk nem volt túl divatos kocsmai sport soha a darts, nem dobáltak nyilakat a táblába a pubokban, tehát a többség nem tudja, mi is ebben a komoly sport. Az alapszabályokat gyorsan meg lehet tanulni, a tábla megfelelő részei bizonyos pontokat érnek: a három dobásból kijövő összpontot kell levonni az indulóból, majd jöhet a következő dobó. A játszma egészen addig folytatódik, amíg valaki "ki nem száll", azaz a maradék pontot le nem csökkenti teljesen nullára- csak a pontos nullázás számít, mínuszba nem lehet átmenni. Szóval a sikerhez igencsak jól kell célozni.

Az igazi darts versenyeken és jó helyeken hagyományos táblával, fém nyilakkal játsszák ezt, de baráti társaságok körében népszerűek az elektromos táblák is, amelyek egyből összeadják a pontokat, de messze nem stílusos annyira, mint a klasszikus darts. (Persze pár enyhén kapatos ember esetén jobb is, ha inkább a műanyag végű játék nyilakkal dobálóznak, és a számolást sem tévesztik el...) Talán hihetetlen, de ahol a játék nagy népszerűségnek örvend (például az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban), ott több ezer igazolt versenyző küzd meg rendszeresen egymással.

A csúcs természetesen a világbajnoki cím. Ám amióta a dartsban komoly pénzdíjak vannak, ez a történet sem olyan egyszerű. A British Darts Organisation (BDO) nevű szervezetet 1973-ban alapították, ők 1978 óta rendeznek profi világbajnokságot, ami szép népszerűségnek örvend. Ám néhány komoly versenyző 1992-ban külön útra tért, ők alapították meg a Professional Darts Corporation (PDC) nevű szervezetet, ami 1994 óta saját világbajnokságot rendez, roppant magas pénzdíjakkal (százezrekről beszélünk- dollárban vagy angol fontban!), nagy felhajtással, és persze ezeket is közvetítik már a tévék. Van olyan versenyző, aki mind a két szervezet világbajnoki címével büszkélkedhet, de azért alapvetően két külön ranglistáról beszélünk.

Szóval amikor nagy pénzek kerülnek szóba, akkor még egy olyan sportban is megoszlik a profik mezőnye, mint a darts. A csúcstornák valószínűleg minden szervezetnél komoly színvonalúak, a mostani PDC világbajnokság is élvezetes volt.

Ám ami a legjobb: a barátokkal játszva az egyik legkellemesebb kikapcsolódás a darts, és ezen a szinten még az is teljesen mindegy, melyik profi milyen szervezetnél kötelezte el magát... Végre egy sport, amit nem csak a tévében nézve kell csodálnunk! A tábla és a nyilak sem túl drágák, nehezen elnyűhetők, érdemes beszerezni egy készletet, és máris indulhat a móka. Igaz, a kocsmában a bajnok nem gazdagszik meg, de a diadalba akkor is jó belekóstolni, ha a nyeremény csak egy korsó sör.

0 Tovább

Hirdetés

Sportfoglalkozás

blogavatar

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztorik, klasszikus videók és minden más a sport színes világából. Bekapcsolódni ér, akár olvasóként, akár hozzászólóként. Felmentést az kaphat, aki úgy dönt, ideiglenesen feláll a monitor elől és maga is belevág a rendszeres testmozgásba...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

2016.01.03.
2014.01.04.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />