Csillaghegyen jártam, új fürdőt láttam.

mozgás

A hozzám közel eső fürdők közül a Csillaghegyibe jártam a legtöbbet úszni. Volt egy nagyobbacska medencéje, frissítően hűs vízzel, télen is lehetett ott tempózni a sátornak köszönhetően, és az alacsony árak is vonzóak voltak.

Érdekes az Árpád fürdő körüli huzavona: felmerült, hogy teljesen be is zárják, ehhez képest aztán nagy beruházással teljes megújításba kezdtek bele. De hogy ennyire megváltozik minden, arra nem számítottam.

Olvastam valamit az újdonságokról, de ott helyben jöttem rá, hogy gyakorlatilag egy teljesen új fürdő épült a régi közvetlen szomszédságában. A zárt uszoda és új wellness-részleg új épületbe került, a szaunából például rálátni a régi, híres medencére. Ez valami más már, mint amit megszokhattam.

Az újdonság új jegyárakat is hozott. Persze, tudom én, indokolt az emelés, hiszen egészen más a színvonal, mint a régi "fapados" fürdőben, de ettől még ami drágább az drágább. Szerencsére vannak hétköznapi kedvezmények, reggeli és esti úszójegyek, és a kerületben lakóknak is olcsóbb a belépés. Ez egy kicsit finomít az emelésen- és ha őszinte akarok lenni, elismerem, annyival szebb is, jobb is, tisztább is az új uszoda, amennyivel többe kerül a jegy. 

mozgás

Igaz, egyelőre csak az úszást próbáltam, a wellness-részleget nem. A medence nem volt zsúfolt, a víz tiszta, ám picit hűvösebbnek tűnt, mint a héten meglátogatott Duna Arénáé- de nem volt vészes egyáltalán. Szimpatikus a hely, remélem, sokáig ilyen szép is marad, és akkor én is elő fogok fordulni errefelé viszonylagos rendszerességgel.