Az ausztrál Annette Kellerman meglehetősen változatos életutat tudhatott magáénak: úszóversenyeken vett részt, harcolt az egyrészes fürdőruhák engedélyezéséért, hollywoodi szuperprodukciókban szerepelt, a nevéhez fűződik az egyik első meztelen jelenet, majd saját bioboltját vezette.

Az 1886-ban született Annette-et gyenge lábait megerősítendő járatták szülei 6 éves korától úszni. Pár év múlva már szó sem volt gyengeségről, 15 évesen nyerte meg első úszóversenyét. Akkoriban látványosságszámba ment a műugrás, ilyen bemutatókat is tartott. Később rekordidővel győzött egy versenyen Új-Dél-Wales-ben, majd úszó- és műugróprogramját mutatta be egy akváriumban napi két alkalommal. 19 éves volt, amikor első nőként próbálta meg átúszni a La Manche-csatornát.

Ám igazán ismertté talán az tette, hogy harcot indított az egyrészes női fürdőruhát elfogadtatásáért. Akkoriban komoly előírások vonatkoztak a nők úszó öltözékeire, amelyek inkább normál ruhákra hasonlítottak, és ezért óriási feltűnést keltett, amikor Annette megjelent a strandon egyrészes, testhezálló dresszében. 1907-ben Massachusettsben le is tartózták szemérmetlen viselete miatt. Ám a forradalmi dressz gyorsan népszerű lett, és még egy nevével fémjelzett női fürdőruha modellt is piacra dobtak, ami a mai modern úszódresszek elődjének tekinthető. A csinos Anette jó reklámja volt saját fürdőruháinak, 1908-ban testarányait összevetették a milói Vénuszéval, és az egyezések miatt ő lett a "Tökéletes nő".

A korábbi bajnoknő pedig élt is adottságaival, filmekben szerepelt, gyakran volt szükség úszótudására is, mert gyakran osztották rá sellők vagy déltengeri gyöngyhalász-lányok szerepét. Akkoriban a vízibalett kedvelt műfaj volt, sőt, még évtizedeken át rendszeresen készítettek ilyennel jelentekben bővelkedő filmeket- Annette életéről például 1952-ben készült film, a kor egyik legnagyobb musical sztárja, Esther Williams kapta a főszerepét. A Million Dollar Mermaid cím onnan jött, hogy annak idején Annette egyik filmje lett az első hollywoodi produkció, aminek költségvetése elérte az egy millió dollárt.

1916-ban készült ez az alkotás. Arról is híres, hogy a film sztárja, Annette Kellerman az ismert színésznők közül elsőként vállalt el egy jelenetet teljesen meztelenül- a beszámolók szerint azért nem volt annyira merész alkotás a Daughter of the Gods, de ezt ma már nehéz megítélni, mert a kópiák elvesztek. A sokoldalú Annette magának tervezte a sellőkosztümöket, amiben úszni is lehetett, és néha maga is varrta ezeket. Az 1924-es Venus of the South Sea című film részben már színes volt, és még víz alatti jelenetek is voltak benne, ezt az alkotást sikerült restaurálni is. Annette könyveket is írt, például az úszásról és az egészséges életmódról.

Később aztán saját boltját vezette az egész életében vegetáriánus híresség, elsősorban egészséges ételeket forgalmazott. Elismerték sikereit, saját csillaga van a Hollywood Boulevardon, és 1974-ben beválasztották az úszó hírességek csarnokába is. Annette Kellerman, a fürdőruhák forradalmának elindítója 89 évesen, 1975-ben hunyt el. A vízhez egész életében kötődő Annette végrendeletében meghagyta, hogy hamvait a tengerben szórják szét, a Nagy korallzátonynál.