Olivia Newton-John 1981-es slágere, a Physical szövege miatt sokak szerint túl merész volt. Amiatt is meglepetést okozott, hogy a korábban másféle műfajban utazó énekesnő meglehetősen popos stílusú dallal jelentkezett. Aztán a helyzet úgy hozta, hogy a dal aratott a slágerlistákon, ez lett az előadó legnagyobb slágere egész karrierjében, sőt, az egész évtized legnagyobb számban fogyó kislemezei közé került.

A mi szempontunkból persze inkább az az érdekes, hogy Olivia egy fitneszteremben robotoló edzőt alakít, akinek a testes férfivendégeket kellene lefogyasztania. Aztán varázsütésre mindenkiből kigyúrt fickó lesz, de hősnőnk pechjére valami más is megváltozik bennük...

Kétségtelen, hogy az énekesnő csinos volt, vagyis mai felfogás szerint inkább vékony. A nyolcvanas évek trendje nem csak a neonszín cicanadrágokkal jellemezhető, hanem inkább azzal, hogy a nőknek szánt, akkor divatos mozgásformákban inkább a karcsúságra koncentráltak, az erősítés háttérbe szorult. Ma egy kicsit másféle felfogás az uralkodó, de ahogy a divatra jellemző, bármikor jöhetnek új, vagy visszatérhetnek régi trendek. Lehet egyszer még az Oliviához hasonlóan vékony nőtípus is az ideál. Persze aki eleget sportol, annak ez nem nagy gond: bármilyen, számára megfelelő alakot elérhet.