Elgondolkodtam rajta, kinek is készül ez a töménytelen mennyiségű fitneszvideó. Bizonyára nagy piaca van ennek a témának, ezt kétségkívül elhiszem. Az is tény, nyilván léteznek remek filmek, jól követhető programokkal, amik sok embernek segítenek a rendszeres mozgásban.

Na de amikor modellek, színésznők kapják fel a színes tornacuccot, hogy 30-40 percen át bohóckodjanak, az vajon milyen közönségre számít? Gyaníthatóan nem ezek a legszínvonalasabb programok. Ez a TVGO-n olvasott cikk (klikk ide) kapcsán jutott eszembe, ahol azt írják, Heather Locklear úgy vállalt el egy aerobic-videót, hogy életében nem csinált ilyet előtte. Sejthető, mennyire volt profi a témában- ez egy kis ízelítő.

Az egy másodpercig sem kétséges, a karcsú, szőke szépség remekül mutat cicanadrágban és dresszben. De azt hinném, ez jobban érdekel engem férfiként, mint a női nézőket. És én pont nem a célközönsége vagyok egy ilyen programnak- ha edzek is, ez a tingli-tangli aerobic nem hoz lázba.

Vajon a nőket igen? Talán az, hogy egy ilyen álomnő tornázik, arra sarkallja őket, hogy csatlakozzanak és hasonlóan szépek lehetnek? Vagy nekik eleve bejön ez a fajta diszkózenés riszálás? Azt gondolom, amikor Heather Locklear modellt állt sportcuccban, akkor az kifejezetten férfimagazinba illő képeket eredményezett, aligha tapsoltak a feministák az ilyen képeknek. (Ellentétben az ilyen lapok célközönségével.)

A világ igazságtalan, mert van, aki jól megél egyszerűen abból, hogy csinos. Címlapokra kerül, szerepek jutnak neki a tévében, és még azért is megfizetik, hogy tornázzon egy kicsit a kamerák előtt. És hiába sejthető, hogy bármennyit is edz az ember, a vele született adottságokkal nehéz versenyezni, mégis tud egy Heather Locklear is inspirálni adott esetben.

Persze nem mindenkit. De a fitneszpiac elég nagy ahhoz, hogy elbírja a brutál stílusú gyúrós edzőket meg a celebes vonalat is. Aztán hébe-hóba vannak átfedések, és még az is meglehet, hogy valakinek a programját mindenféle ember megnéz- van, aki tornázni akar, és van, aki gyönyörködni. Mindenki megkapja, ami jár...