Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportszépségek: Anni és Clara

A két spanyol vízipólós lány, Anna és Clara Espar Llaquet közül csak az idősebb, az 1993 januárjában született világbajnoki arany- és olimpiai ezüstérmes Anni vesz részt a budapesti Európa-bajnokságon, de másfél évvel fiatalabb húga is büszkélkedhet már szép eredményekkel a juniorok közt. Mind a ketten az Egyesült Államokban tanulnak és ott sportolnak egyetemük színeiben.

0 Tovább

Sportszépségek: Sydney betalál

Sydney Leroux kanadai születésű, de amerikai színekben válogatott profi futballista, akinek eddig legjobb eredménye egy londoni olimpiai aranyérem. Az 1990-es születésű, 170 centi magas csatár jelenleg a Seattle Reign csapatát erősíti.

0 Tovább

Sportszépségek: Daria Dmitrieva

Ha már elég volt a fociból, jöjjön egy kis ritmikus gimnasztika! Az 1993-as születésű orosz versenyző az utóbbi évek egyik legsikeresebb versenyzője, 2010-ben szalaggal világbajnok lett, 2011-ben a világkupában lett első összetettben, és sok más versenyen is érmett szerzett. Ám a 171 centi magas Daria legnagyobb sikere minden bizonnyal a 2012-ben a londoni olimpián megszerzett ezüstérem.

Alig egy évvel később egy makacs sérülés miatt abba kellett hagynia a versenysportot, azóta a csinos orosz lány a civil életben próbál érvényesülni. Adottságai alapján a modellszakmában minden bizonnyal lesz jövője...

2 Tovább

Sportszépségek: Alex Morgan

Naná, hogy a focivébé előtt a labdarúgó hölgyek közül választottam ki egyet! Alexandra Patricia "Alex" Morgan ugyan biztosan nem lép pályára, az 1989-es születésű, 170 centis amerikai csatárról biztosan hallunk még.

Egészenfiatalon került a válogatottba, már 22 évesen pályára lépett a világbajnokságon. Eddig 70 mérkőzést játszott címeres mezben, 44 gólt szerzett, és a női foci legjobb játékosai között tartják számon. Az amerikai csapat tagjaként már érmeket is gyűjtött be, az említett 2011-es tornán ezüstöt szereztek, de 2012-ben a londoni olimpián nem érték be az aranynál kevesebbel. Jelenleg a Portland Thorns FC csapatát erősíti.

A csinos Alex Morgan pedig a pályán kívül is sikereket arat, egyrészt olyan világcégekkel van szponzori szerződése, mint a Nike, a Panasonic és a Coca-Cola, másrészt tavaly regényíróként is bemutatkozhatott, gyerekeknek szóló könyvét akkor dobták piacra.

2 Tovább

Feszülő dresszek

Némi vihart kavart, hogy egy magyar sportriporter egy televíziós műsorban sajátos eszmefuttatásra ragadtatta magát. Egy focicsapatot edző hölgy kapcsán gyakorlatilag azt fejtegette, hogy a nők a sportban leginkább a feszes, csinos dresszek miatt harcoltak ki maguknak figyelmet, a teljesítményük nem annyira érdekes.

A témán természetesen én is elgondolkodtam. Nem leszek álszent, elismerem, hogy férfiemberként felfigyelek a csinos, vonzó sportolónőkre, jó sokat bemutattam közülük ezen a blogon is. De ezzel együtt természetesen tisztelem az eredményeiket, mert azokért keményen megdolgoztak. És még mielőtt elítélnénk a szexista férfi szurkolókat, szúrjuk közbe, a vízilabdás fiúk hölgyek körében mérhető népszerűségének sem ártott a jó megjelenésük. Hozzájuk hasonlóan sokan rajonganak bizonyos focistákért, autóversenyzőkért és így tovább.

Megjegyzendő, néhány sportágban igencsak nagy jelentősége van a külső megjelenésnek. Igen, a műúszók, a ritmikus gimnasztikázók gondosan megtervezett kosztümjei, sminkje is része mostanság a produkciónak.

Ám ezzel együtt is le kell szögezni, a sport attól sport, hogy ezekkel együtt is elsősorban a teljesítmény dönt, amit komoly edzésmunkával lehet megalapozni. Sok évnyi tréningruhás munka és szenvedés van abban, hogy valaki a csábos dresszét felvehesse egy versenyen, majd ott győzhessen. Megilleti a tisztelet azokat, akik odáig eljutnak, akár feltűnően szépek, akár nem.

Igen, lehet jó sokat vitázni arról, melyik, a hölgyek által űzött sport látszik némileg komolytalannak, mert egyszerűen felépítésük, adottságaik és a több évtizedes lemaradás miatt a színvonal, az izgalom elmarad a férfiaknál megszokottól. Bár dolgoznak ők is becsülettel, de nem sok értelme van összehasonlítgatni például a férfiak által űzött labdarúgást a női focival. És persze a férfi szinkronúszás se hozhat túl sokakat lázba...

A komolyan sportolókat én ezzel együtt is elismerem, akkor talán még jobban is, ha a lelkesedés hajtja őket, nem a nagy pénz. Alapvető eszme az, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, és a női sportot tekinthetjük bizonyos sportágakban így is. Máshol pedig a színvonalra sem lehet panasz: be lehet szólni a csajoknak, de ha megpróbálnánk lehagyni őket a futópályán, vagy utánuk csinálni a gyakorlatokat a gerendán, hamar felsülnénk. Így hát lelkesen csodálhatjuk a csinos nőket a pályán kívülről, mert a szemtől szembeni versengést úgyse vállalnánk be- nagy égés lenne a vége, és nem csak azért, mert annyival rosszabbul állna a dressz...

0 Tovább

Hirdetés

Sportfoglalkozás

blogavatar

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztorik, klasszikus videók és minden más a sport színes világából. Bekapcsolódni ér, akár olvasóként, akár hozzászólóként. Felmentést az kaphat, aki úgy dönt, ideiglenesen feláll a monitor elől és maga is belevág a rendszeres testmozgásba...

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />