A fiatal magyar sportolók között az egyik legsikeresebb Senánszky Petra. A debreceni születésű uszonyos úszó eredményei szűkebb körben ismertek, mert nem olimpiai sportágban tartozik a világ legszűkebb élmezőnyébe- én viszont úgy gondolom, megérdemli, hogy minél többen megismerjék a nevét.

Már ifiversenyzőként is rengeteg érmet begyűjtött Petra, szorgosan gyűjtötte a junior illetve felnőtt világversenyeken az aranyakat. Több felnőtt világ- és Európa-bajnoki érme van, már 2011-ben világbajnok lett uszonyos gyorsúszásban, noha alig 17 esztendős volt akkor! Azóta a CMAS Games világjátékokon is begyűjtött pár érmet, legutóbb pedig az aktuális világbajnokságon hallatott magáról: 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban sem talált legyőzőre, és világcsúcsot is javított.

Fotó: Lékó Tamás-Presztízs SportHétvégén lesz a X. CMAS Uszonyosúszó Világkupa Egerben...már nagyon várom! :) :)

Posted by Petra Senánszky on 2015. február 24.

A magas, csinos versenyző 1994-ben született, alig 21 éves, tehát bőven lesz még lehetősége világversenyeken bizonyítani. Ugyan nem valószínű, hogy versenyszáma bekerül az olimpiák műsorára, de számunkra így is kedvesek lehetnek a győzelmei, amelyeknek köszönhetően a legeredményesebb magyar sportolók közé verekedte be magát Senánszky Petra. Reméljük, sokszor hallat még magáról!

Kedves ismerőseim, barátaim!Köszönöm szépen mindenkinek, aki szavazott az edzőmre David Kokai -ra, a csapattársamra...

Posted by Petra Senánszky on 2014. december 8.

Senánszky Petra honlapja

Köszönöm a szurkolást és a gratulációkat mindenkinek!!! http://www.youtube.com/watch?v=eUi8v3eniAk(fotó:Kosina Csúvár Csilla)

Posted by Petra Senánszky on 2013. augusztus 13.