Bár számszerűleg egyik meccs eredményét sem találtam el tegnap, a kimenetelüket illetően nem tévedtem nagyot. Így aztán fellelkesülve folytathatom a tippelgetést.

Belgium Algériával találkozik, és minden európai sikert vetít előre. A belgáknak kifejezetten jó erőkből álló, feltörekvő válogatottja van, Algéria viszont egyáltalán nem tartozik a focivilág elitjébe. Aki a csoportot megnyeri, az elkerülheti a németeket, szóval komoly tétje van minden meccsnek. Ezért úgy gondolom, a belgák mindent beleadva, fölényesen győznek, 3-0 lesz a vége.

A házigazdák már a második kör első meccsét játsszák a mexikóiak ellen ma este. Bár döcögött a brazil gépezet, azt gondolom, tudnak ők jobban játszani, mint a nyitómeccsen, és ellenfelüket sem tartom verhetetlennek. Azért néha megnehezíthetik a brazilok életét, ám a végére kialakul egy biztos, 3-1 arányú különbség, és a hazaiak ezzel gyakorlatilag tovább is jutnak.

Oroszország és Dél-Korea? Van némi kiszámíthatatlanság ebben a párosításban. Bár az oroszok pumpálják a pénzt a sportba, ez általában nem hoz azonnal eredményt, a nagy sikerhez kell más is. Úgy gondolom, a végső győzelemre éppen úgy nem esélyesek, mint az ázsiaiak, de mind a két csapat szívós, harcos, ezért kemény meccset játszanak. Korea csapat becsapós, ha jó napot fognak ki, simán jók lehetnek egy döntetlenre, ezért 2-2-re tippelek.