Nagyokosnak hiszem magam, aztán a tippjeim csak alig jönnek be- hát ez a szép sportban, a labda kerek, bármi lehet a végeredmény. A brazil-horvát 3-1-es eredménye és az én 3-0 tippem még csak-csak, de utána... A spanyolok megalázó veresége tényleg meglepett.

Akkor nyúljunk mellé ma is! Kolumbia-Görögország- megmondom őszintén, ez a meccs nem hoz lázba. Kolumbia a dél-amerikai gárdák közül nem a kedvencem, a görögök inkább védekezésben jók, szóval talán 1-0 lesz utóbbiak javára.

Az Uruguay-Costa Rica meccs megérzésem szerint egyértelmű lesz. Costa Rica ugyan ki szokott kerülni a vébékre, de ott nem sok vizet zavar, és ez most sem lesz másként. Mivel ez a "halálcsoport", aki pontot veszít ellenük, annak bizonyára vége, tehát az uruk feltúrják a pályát, és sima 3-0 lesz a vége.

Az olasz és az angol két nagy múltú európai válogatott, és biztos vagyok benne, nagyon szívesen elkerülték volna egymást. Meglehet, nem fognak egymásnak esni, egy döntetlen is elég lehet mind a kettejüknek, ha aztán a kiszámíthatlan Uruguayt és a kiszámíthatóan gyenge Costa Ricát is legyőzik. Ám valahogy úgy érzem, az olaszok annyit bénáztak a vébé előtt, hogy a tornán aztán kijön nekik a lépés, 2-1 lesz a javukra. Ha nem, akkor többgólos döntetlen, angol győzelmet valamiért nem várok, pedig nekem hagyományosan ők a kedvenceim. Mindenesetre ez egy most vagy soha helyzet ezeknek a válogatottaknak, mert a következő körben a harmatgyenge C-csoportból jön az ellenfél...

Elefántcsontpart-Japán? Ez az a meccs, aminek kapcsán senki nem morog, hogy magyar idő szerint hajnali háromkor kerül rá sor. Drogba az ázsiaiak ellen, egy villanás a sztártól ott, szívós csapatmunka a másik oldalon, 1-1 a vége.