Amikor az idei amerikai bajnokságon 1500 méteren harmadik helyen futott be Kerri Gallagher, a közönség egy része meglepődve kérdezte, ki ez a lány? A 26 éves sportolónő nevét pedig érdemes megjegyezni, mert a bronznak köszönhetően bekerült a világbajnokságra utazó válogatottba, két olimpikon társaságában.

Pedig pár éve egészen más terveket szövögetett. Fiatalon kosarazott, nem túl sok sikerrel, aztán édesanyja javaslatára kezdett atletizálni. A középiskolában majd az egyetemen is folyamatosan tagja volt a futócsapatnak, jó eredményeket ért el, de a legfontosabb a tanulás volt a számára. Diploma után nem is nagyon volt kérdés, hogy szögre akasztja a futócipőt, hiszen remek lehetőséget kapott: a Morgan Stanley várta tárt karokkal, ő pedig New York szívében kezdett el dolgozni az üzleti szférában.

Pár hónap múlva viszont egészen másféle ajánlattal kecsegtették. Meghívták edzeni Washingtonba, ahol egy sikeres csapat tagjaként vághatott bele újra a felkészülésbe. Az összetartó, ír gyökereire büszke családban mindenki támogatta a döntését, hogy ne adja fel a nagy álmot, válassza a sportkarriert. Így aztán Kerri hátat fordított a Wall Streetnek, és 2011-től Washingtonban készül.

Azért az Egyesült Államokban sem egyszerű az élete a sportolóknak. A kimagasló csillagok természetesen könnyebben találnak támogatókat, de az élmezőnyt ostromló fiataloknak maguknak kell előteremteni megélhetésük költségeit. A lelkes atlétának nem derogált bármit elvállalni diplomás létére: gyerekfelügyelet, óraadás után eladó lett egy boltban. Mára pedig a csapat egyik segédedzője, aki magánál fiatalabbak fejlődését segíti, miközben maga is keményen edz.

2012-ben ugyan nagy csalódás volt számára, hogy nem jutott be a londoni olimpiai csapatba, ám nem adta fel. A kitartó munka később meghozta a gyümölcsét, egyre több rangos versenyen vehetett részt, egyéni szponzort talált, majd újabb fontos állomásként következett a bajnokság. A pekingi világbajnokságon nem fog az 1500 méter esélyesei közé tartozni Kerri, ám ha már kiharcolta a részvétel jogát, nyilván nem elégszik meg ennyivel. Előtte lebeg a még nagyobb cél: Rio! Ha sikerül versenyzőként eljutni az olimpiára, bárhol is végez, már elmondhatja, megérte feladni az üzletben befutott karrier álmát a sportért.