Azért se "focizok" ma is, pedig lenne miről okoskodni. De minek? 1-6, ennyi.

Egészen más téma jutott eszembe, mégpedig a nyolcvanas évek színpompás, fényes aerobic-ruhái. Kétségtelenül nagyobb sportértéket tulajdonítok a korabeli fitnesz-videóknak mint a magyar ifiválogatott teljesítményének, így aztán ezt a témát járom körbe egy picit. Ki vádolhatna, amiért aerobicos csajokkal foglalkozok az aranylábúak helyett?...

De tényleg csak röviden, mert a képek többet mondanak ezer szónál ez esetben. Tulajdonképpen a nyolcvanas évek neonszín-trendjéből nem lógnak ki ezek a dresszek, hiszen ekkoriban az utcai és sportruhák tömkelegén tűnt fel az almazöld, a pink, a sárga. Hogy ki és miért gondolta, hogy ezekből a feszes cuccokból trendet lehet csinálni, fogalmam nincs, de valamihez kétségkívül nagyon értett, mert első blikkre nem tűnnek túl praktikusnak, viszont az előállítási költségük filléres tétel lehetett. Igazi műszál-orgia a latex-lycra kezeslábas, de az kétségtelen, ahol feltűnik, egyből beazonosítható a kor.

Pontosabban ez nem teljesen igaz, hiszen manapság a retró-láz egyik fura vadhajtásaként ismét előkerültek ezek a szuper aerobic-ruhák. Persze nem annyira az edzőteremben, mint inkább jelmezbálokon és bulikon... Nyilván kicsit leesne az állam, ha egy teremben vagy a futás közben is felbukkannának ilyesmiben a hölgyek, de tőlem aztán tényleg mindenki abban sportol amiben akar- nem ez a lényeg.

Igazság szerint főleg azért nem értem a feszes dresszek korabeli divatját, mert ezekkel van egy nagy bökkenő: a videókban felbukkanó csinos edzők, a sportmagazinok fotóin látható vékony modellek jól festenek bennük (sőt, nagyon is), de aki egy kicsi felesleggel is küzd, nevetség tárgyává lehet egy ilyenben. Gyanítom, hogy a sok eladott pink és lila overáll egy-két alkalommal volt csak viselve, utána a szekrény mélyén kötöttek ki, mert a tulajdonosuk maga érezte őket cikinek. Ezért tűnhetett el aztán szinte nyom nélkül még az aerobic-órákról is ez a sok színpompás lycra csoda pár év alatt.

A mostani elasztikus jóganadrág-divat valamelyest talán újraéleszti ezt a trendet, de ez mégis másnak tűnik. Talán annyira, mint amennyire a jóga vagy a pilates is másféle, mint a Jane Fonda-féle aerobic. Az alábbi képekből talán érezhető, mire gondolok...