Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az NFL helyzet fokozódik

Kicsi és nagy drámák- lassan közeledik az alapszakasz vége, és néhány csapat most már szinte állandóan rájátszás üzemmódban kell pályára lépjen.

A helyzet ugyanis az, hogy pár csapat jelen pillanatban páholyban van: a csoportját veretlenül vezető New England Patriots vagy Cincinnati Bengals például akár egy-két vereségtől sem esne kétségbe. Ezzel szemben az NFC East főcsoportban úgy egymás nyakán vannak a csapatok, hogy minden egyes mérkőzésen a túlélésért kell pályára lépni. Most még szinte mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy legalább egy wild card helyre odaérjen, tehát minden meccs éles.

Ebből következik az, hogy egészen váratlan eredmények is születnek néha. Mindenki próbál megkapaszkodni az utolsó szalmaszálba, aztán az ember elképedve nézi, ahogy a Detroit Lions a Lambeau Fielden veri például a Green Bay Packerst.

Apropó, Packers. Az utóbbi három hét az idény elején roppant magabiztosnak látszó csapat szurkolóit kétségbe ejthette: a két keményebb riválistól simán kikaptak, ilyen megtörténhet, na de az idén harmatgyenge Lions isten tudja mikor nyert a Green Bay otthonában. Aaron Rodgers nyilván nem lett hirtelen gyengébb irányító, de valami mégsem stimmel. És eközben a surranópályán a Minnesota Vikings meg is előzte őket a csoportban- a jövő hét végén egymás ellen játszanak, óriási meccs várható.

Ha már az irányítók bukdácsolása került szóba, nem lehet szó nélkül elmenni Peyton Manning szenvedése mellett. Miközben övé lett minden idők legtöbb passzolt yardjának rekordja, ugyanazon a meccsen élete leggyengébb teljesítményét nyújtva 0 (nulla!) pontos irányítóteljesítményt mutatott. Húsz passzból 11 pontatlan volt, 5 ment saját játékoshoz, 4 pedig az ellenfélnek. Nehéz megmondani, sérülések akadályozzák-e a legendát, a támadófal túl gyenge-e, vagy egyszerűen csak a kor van a háttérben, de egyelőre erre nem fogunk választ kapni, mert a következő meccsen a Denver Broncos csapatában Brock Osweiler lesz a kezdő irányító. Meglehet, le kell mondani a november végi Peyton Manning- Tom Brady párharcról, mert előbbi akkor már a kispadot koptatja? 

Brady viszont egyelőre nem úgy fest, mintha ki lehetne őt szorítani a kezdőből. Most a hét végén nem volt nagy meccse, de idén nála a közepes teljesítmény is azt jelenti, hogy két TD-passzt szór, 1 interception mellett, több mint 300 yardot elérve. Minden statisztikai mutatóban élen áll 38 évesen, ami nagy eredmény. De szerintem ennél fontosabb volt a számára, hogy New Yorkban, a Giants otthonában egy elképesztően izgalmas meccsen sikerült kiharcolni a győzelmet.

Igaz, a végső, mindent eldöntő mezőnygólt már ő is a pálya széléről nézte a körmét rágva. 54 yardról kellett bevágnia pár másodperccel a vége előtt Stephen Gostkowskinak, aki hidegvérűen a kapuba talált. Ez volt a hétvége egyik olyan meccse, ami az izgalmak alapján már a rájátszás életre-halálra menő találkozóit idézte.

Ugyanilyen kiélezett meccset játszott például a Buffalo Bills és a New York Jets, ahol az előbbi nyert, és ezzel befogták a Jetset a csoportban. Minimális különbséggel múlta felül a Jacksonville Jaguars a Baltimore Ravenst, a Miami Dolphins a Philadelphia Eagles-t. Nagy meglepetés volt az, hogy Kirk Cousins hibátlan teljesítménnyel, négy touchdown-passzal vitte győzelemre a Washington Redskinst.

Aztán vasárnap este jött egy újabb csoportrangadó, ami a rájátszásba jutás szempontjából óriási jelentőséggel bírt: a sorozatban kétszer Super Bowlba jutó, ám idén bukdácsoló Seattle Seahawks megpróbálhatott volna felzárkózni az Arizona Cardinals mögé. Ám a sokpontos, fordulatos meccsen a Cardinals a labdaeladások ellenére kiharcolta a győzelmet, és megerősítette vezető helyét az NFC Westben. 

A következő egy-két hétben néhány csapat elvesztheti a matematikai esélyt is a továbbjutásra, de az NFL-t ismerve, ők is keményen fognak harcolni az utolsó fordulókban is. Nagyjából körvonalazódik, kik lehetnek ott a playoffban, de most még semmi sem biztos, a sok sérüléssel tarkított idényben könnyen kerülhet egy csapat váratlan helyzetbe- máshogy nézne ki például a Dallas Cowboys mérlege, ha nem dőlt volna ki Tony Romo a szezon elején.

Nincs mese, most már egyetlen mecset sem lesz érdemes kihagyni... 

0 Tovább

Az NFL alapszakasz harmadánál

Kicsit erőltetett a harmadolás, hiszen a pihenős hetek miatt van, amelyik csapat 6, van, amelyik 7 meccset tudhat a háta mögött, de a lényeg az, hogy most már nagyjából kirajzolódnak az idény trendjei. Akadnak meglepetések és valóra vált jóslatok- ezekből szemezgetek.

Különleges idénynek indult a 2015-ös szezon, hiszen az ötvenedik Super Bowl jön a sorban, ennek megfelelő körítéssel. Ám abból a szempontból is különleges lett az egész, hogy a felkészülési időszak szinte végig arról szólt, eltiltják-e a némileg puhább labdák miatt a New England Patriots irányítóját. Nos a bíróság (egyelőre) Tom Brady javára döntött, győzött a sport- és most már egyre többen kívánják a pokolba a Deflategate-témát.

Mert a labda akkor igazán érdekes, amikor játékban van! Nagyszerű meccsek voltak már eddig is, és nagyszerű teljesítmények is, természetesen. A fentebb említett Tom Brady például hat meccsből hatszor vezette győzelemre csapatát, 38 évesen szinte minden statisztikát tekintve a legjobb irányítók között van. Noha a szezon előtt az AFC Kelet többi csapata durván erősített, kettő edzőt is cserélt (a harmadik pedig négy meccs után), hiába számítottak többen meglepetésre, most is a Patriots diktálja a csoportban a tempót. És egyelőre nem úgy fest, hogy lassítanának- szóval itt az idén az a meglepetés, hogy minden megy a szokásos kerékvágásban...

Az AFC Nyugat érdekessége az, hogy szintén egy veterán irányító, Peyton Manning csapata áll az élen: a Denver Broncos 6-0-s mérlege megsüvegelendő. Ám ezt nem a korábban rekordokat halmozó Manningnek köszönhetik, akinek több az eladott labdája, mint a touchdown-passza. A védelem nyújt hétről hétre fantasztikusat, és ezzel jó eséllyel meg is nyerik a csoportot. Mögöttük ugyanis a többiek hullámzó teljesítményt nyújtanak. A feltörekvő Oakland Raiders legyőzte a San Diego Chargerst, de a mérlegük így is csak 3-3 a második helyen, míg a Kansas City Chiefs elveszítette messze legjobb támadóját, Jamaal Charles futót, tehát inkább csak a becsületükért küzdenek.

A Chiefs pedig tényleg küzd, a hétvégén az AFC Észak egyik erős csapatát, a Pittsburgh Steelerst gyűrték le. Utóbbiak állhatnának jobban is, de kidőlt a kezdő irányító, Ben Roethlisberger, majd megsérült helyettese, Michael Vick is, így azért nehéz csodát tenni. Pedig ott vannak a remek játékosok, Brown, Bell és Bryant, de megbízható irányítójáték nélkül nem sokra mennek. A csoportot tehát nyugodtan vezeti a 6-0 mérleggel álló Cincinnati Bengals, amiben Andy Dalton irányító remekel. Volt már ilyen, csak az a fránya rájátszás ne lenne, ahol rendszeresen betlizik... A csoport végén egyetlen győzelemmel szerénykedik a Baltimore Ravens, amiről páran azt hitték, idén a nagydöntőbe is odaérhet. Nos, ehhez azért már kisebbfajta csoda kéne, a csapat leginkább csak szenved.

Szenved az AFC Dél messze legerősebbjének gondolt csapata, az Indianapolis Colts is. Mindenki úgy volt vele, ezt a gyenge csoportot fél kézzel is behúzzák, ami persze még mindig megtörténhet, de hét meccsből csak hármat nyertek- és abból kettőt akkor, amikor a fiatal sztár, Andrew Luck helyén a már negyvenet is betöltött Matt Hasselbeck kapta a kezébe a karmesteri pálcát. A Colts igazolásai nem jöttek be, az edzői stáb is sokszor hibázik. Ha nem olyan ellenfelei lennének, mint a két középszerű irányító cicaharca miatt emlegetett Houston Texans vagy az újonc Mariotával is szürke Tennessee Titans, még rosszabbul állnának. A Jacksonville Jaguars a maga szintjén igyekszik, de 2-5 mérlegével túlzás lenne "erős" kihívónak nevezni.

Az NFC Dél tavaly négy betliző csapattal "büszkélkedhetett", ehhez képest az idén a Carolina Panthers 6-0 mérleggel indított, és az Atlanta Falcons is 6-1-gyel áll. Könnyen megtörténhet, hogy két csapat is továbbjut innen, ha mind a ketten így folytatják. És a nyögvenyelősen indított szezonú New Orleans Saints 3-4-es mérlege is azt jelenti, ők is versenyben lehetnek a rájátszásért.

Az NFC Észak az a csoport, ahol az erőviszonyok jórészt változatlanok, és a szakértők előzetes tippjei általában bejöttek. Élen áll a Green Bay Packers, ami 6-0 mérlegét nagyban köszönheti Aaron Rodgers idén is MVP-szintű játékának. Kapaszkodik a Minnesota Vikings (4-2), míg a Chicago Bears továbbra is széteső csapat benyomását kelti (2-4). Az 1-6 mérlegű Detroit Lions a liga egyik nagy talánya: az irányító, Matthew Stafford pocsék idényt fut, de nem segítik őt a társak sem. Új alapokra kellene helyezni mindent, ha szeretnének rájátszásközelbe jutni ebben az erős csoportban.

Roppant erős és kiegyensúlyozott csoportnak gondolták az NFC Keletet is, de ebből csak a kiegyensúlyozott lett igaz, az erős nem. A Philadelphia Eagles húzásaitól volt hangos a holtszezon, de a csapat irányítója, Sam Bradford gyenge teljesítményt nyújt, az új igazolások sem nagyon váltak be, a 3-4-es mérleget pedig nem lehet kitenni az ablakba. A New York Giants szélsőséges meccseket tudhat maga mögött, de legalább többet nyertek mint vesztettek. A korábbi első körös irányítót, Robert Griffin III-at a tarcsiba űző Washington Redskins bármennyire tűnik komolytalan csapatnak, 3-4-es mérlegükkel abszolút nincsenek lemaradva. Az idén óriási tervekkel induló Dallas Cowboyst viszont sérülések sújtják: az elkapó Dez Bryant után Tony Romo is kidőlt. Ki tudja, amikorra visszatérnek, lesz-e még bármi remény a csapat számára, ami két győzelem után sorban négyszer is veszített a sztárokat helyettesíteni képtelen játékosokkal.

Szintén meglepetésről beszélhetünk az NFC Nyugat csoportban. Az Arizona Cardinals tavaly is tartotta a lépést, és talán messzebbre is juthattak volna, ha nem dől ki mind a két irányító. Idén egyelőre egészséges Carson Palmer, jól is játszik- bármi lehet az 5-2 mérleggel. Azt sokan sejtették, hogy az új irányítóval de sok korábbi sztárjátékos nélkül felálló San Francisco 49ers bukdácsolni fog (2-5), míg a St Louis Rams az meg csak a Rams, középcsapat marad (3-3). Az igazi talány a két éve Super Bowlt nyerő, tavaly is döntőbe jutó Seattle Seahawks, ahol megszerezték a sztár tight endet, Jimmy Grahamet, és úgy nézett ki, a ligaelit védőegység mellé szuper támadóalakulat társulhat. Hát, nem egészen így alakult a helyzet eddig. A remény még messze nem veszett el, de a három győzelemmel és négy vereséggel álló csapat egyelőre nem úgy néz ki, mint ami odaérhet a nagydöntőbe. 

Persze nem az idény harmada után osztogatják a trófeákat, most még lehet nagyot javulni és nagyot bukni is. Az mindenesetre ebben az évben is kiderült, hogy a liga minden történését figyelemmel kísérő szakértők sem tévedhetetlenek, több csapat rácáfolt az előzetes várakozásokra, pozitív vagy negatív értelemben. Szóval bármikor, bármelyik meccs elé le lehet ülni, akárkik találkoznak is, a nagy küzdelem, az izgalom szinte garantálható ebben az évben.

0 Tovább

9 másodpercen belül két TD

Nehéz hova tenni a tegnapi éjszakai Denver Broncos- Kansas City Chiefs meccset. A Chiefs hazai pályán 14 ponttal meglóg, aztán ügyesen annyiszor és úgy adja oda a labdát az ellenfélnek, hogy az meccsben tud maradni, majd végül váratlanul győz is.

Előtte persze még volt ez-az. Az idén döcögősen indult Broncos támadóegység agya, Peyton Manning most is dobott egy interceptiont, amit a Chiefs fiatal védője, Peters vissza is tudott hordani. Akkor még minden oly szépnek látszott!

De az a Chiefs, ami jellemzően a labda őrzésében volt erős, ezen az estén ötször vesztette el azt. Fumble és interception "színesítette" a teljesítményüket, Manningék pedig szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, és ott lihegtek a Chiefs nyomán, akik két és fél perccel a vége előtt tudtak csak egy touchdown előnyt szerezni.

A Broncos ezek után egy mintaszerű támadást vezetett, és 36 másodperccel a meccs vége előtt ki is egyenlítettek. Lélekben mindenki felkészült a hosszabbításra, mert fél perc elég kevés idő a pontszerzéshez. 

A denveriek védelmének viszont ennyi sem kellett: a Chiefs egy teljesen értelmetlen futójátékot hívott a bevált időhúzó "térdelés" helyett, sztárjuk, Jamaal Charles elvesztette a labdát, a Broncos pedig köszönte szépen az ajándékot, és megnyerte a meccset.

Köztudott a hazai NFL-rajongók világában, hogy a meccsek javarészét közvetítő Faragó Richard Chiefs-drukker, így élőben hallhattuk, mint megy át riporterből kesergő szurkolóvá. Őszintén szólva tökéletesen megértettem a sirámait, ilyen balek módon elbukni egy rettentően fontos csoportmeccset igencsak demoralizáló. 

Vannak csapatok, amelyek egyszerűen nem tudnak átlépni a saját árnyékukon, és a Chiefs évek óta ilyen. Rendben van, a Broncos és a Chargers is erős csoportrivális, de aki a végső győzelemről álmodik, annak így is, úgy is lesz komoly ellenfele. Ám a Chiefs mindig valahogy a legrosszabb pillanatban mond csődöt- két éve például a rájátszásban sikerült 28 pontos előnyt eltapsolniuk. És az ilyen hazai vereségek után meginog a hite a csapatban mindenkinek, noha csak a második fordulóban járunk. Ez a csalódottság tükröződik Alex Smith arcán is, amikor rájön, megint elment egy hajó...

0 Tovább

Dübörög az NFL

Végre útjára indult a labda a 2015-ös szezonban! Voltak meglepetések, nagy pillanatok és szenzációs egyéni teljesítmények is az első héten, ezekből válogatok.

Értelemszerűen a nyitómeccsel érdemes kezdeni. A New England Patriots 28-21 arányban győzte le a Pittsburgh Steelerst. A mérkőzés a két védelem "dadogása" miatt elsősorban a támadókról szólt. A kit többszörös Super Bowl-győztes sztárirányító közül az egész nyáron eltiltással fenyegetett Tom Brady mutatott többet: négy touchdown passza volt, és egyszer sem adta el a labdát. Az is kiderült, az előszezonból bármi okosra következtetni értelmetlen. Akkor Edelman és Gronkowski nélkül kellett volna mozgatnia a Patriotsot, és ez bizony alig sikerült. Most viszont már ők is ott voltak a pályán, és előbbi 11 elkapással zárt, míg utóbbi három TD-t szerzett. Az majd a héten kiderül, a jóval keményebb védelmű Buffalo Bills ellen is ennyire tudnak-e fickándozni.

Apropó, Bills. Ők szolgáltatták a nyitóforduló egyik meglepetését azzal, hogy magabiztosan győzték le az Indianapolis Coltsot. Sőt, a Colts nagyszerű fiatal irányítója, Andrew Luck is rosszabb teljesítményt nyújtott Tyrod Taylornál, és ez volt az igazán váratlan. Sokan várták, hogy az Indianapolis az idén a csúcsra ér, de ha a Bills is túl nagy feladat, akkor azért át kell gondolni, milyen célokat tűznek ki maguk elé.

A Colts szerencséjére az utóbbi években csoportjuk, az AFC South meglehetősen gyengécske volt. Őszintén szólva az egyaránt vereséggel kezdő Houston Texans és Jacksonville Jaguars se látszik komoly riválisnak. Az előbbi esetében egész nyáron át húzódott a szappanopera, hogy ki legyen a kezdő irányító. Brian Hoyer nyerte el a posztot, aztán az első tétmeccs alatt le kellett cserélni, csapnivaló teljesítménye miatt. A Jaguarsba pedig csak a legelvakultabb rajongók látják bele a playoff-csapatot.

Na de mi van a Tennessee Titans csapatával? A hétvégén ők a Tampa Bay Buccaneers vendégei volt egy pikáns összecsapáson: a két kezdő irányító az idei draft első és második választottja volt. Míg a Titanst mozgató Marcus Mariota hibátlan teljesítményt nyújtott és négy TD-passzt szórt, Jameis Winston első labdáját eladta, és az ellenfél szerzett belőle pontokat. Természetesen nem egy meccs az élet, de máris beindult az okoskodás, ki választott jobban. Én azt mondom: várjuk meg az értékeléssel az idény végét. 

Mint ahogy az sem jelent túl sokat, hogy a tavalyi döntőt elvesztő Seattle Seahawks elhasalt a St. Louis Rams ellen. Bosszantó hosszabbításban elbukni egy megnyertnek tűnt meccset, de még semmi sincs veszve. A tavalyi bajnok Patriots 2014-ben négy forduló után 2-2 mérleggel állt, és játékuk teljesen kilátástalannak tűnt- a végeredményt ismerjük. Így aztán ahogy a Colts esetében, úgy a Seahawksnál se most kellene elkezdeni temetni a csapatot.

Az NFC többi meghatározó csapata közül a Dallas Cowboys az utolsó pillanatokban csikarta ki a győzelmet a New York Giants ellen, akik néhány egészen különös játékhívással könnyítették meg Tony Romóék dolgát. A győzelem végül összejött, ám komoly áron: Dez Bryant, a sztárelkapó több hetet ki fog hagyni, így Romo elvesztette egy időre kedvenc célpontját. 

Az NFC-ben maradva, a Green Bay Packers legyőzte a Chicago Bearst. Előbbinél már kiesett egy sztárjátékos, Jordi Nelson, de úgy fest, a visszatérő James Jones gyorsan felvette a ritmust, Aaron Rodgers két átadását is TD-re váltotta. Ugyanebben a csoportban a Minnesota Vikings kilátástalan játékkal bukott el az előzetesen nem túl sokra taksált San Francisco 49ers ellen. Ismét jó példa arra, hogy a bajnokságot nem az előszezonban lehet megnyerni. A pályára visszatérő Adrian Peterson szinte észrevétlen maradt, tőle mindenki sokkal többet vár.

A holtidőben váratlan tranzakciókat bemutató Philadelphia Eagles furcsa meccsen kapott ki az Atlanta Falconstól. Az első félidei gyenge játék után felpörögtek, a vezetést is átvették, aztán egy kapkodva elvégzett és kihagyott mezőnygóllal megadták az esélyt az ellenfélnek a győzelemre. Bár izgalmas meccs volt, mégsem mondanám a legmagasabb színvonalúnak- kiderül, ez csak kisiklás volt-e az Eagles részéről.

Mint ahogy a győzelem ellenére van min javítania a Denver Broncos támadóinak is. Döcögő passzjátékuk sokakat meglepett, és természetesen máris mindenki azt latolgatja, eljött-e az idő arra, hogy Peyton Manning visszavonuljon. Tény, hogy pontatlan passzai nem néztek ki túl jól, lesz min dolgoznia az edzéseken. A csoportbeli riválisok, a Kansas City Chiefs és a San Diego Chargers is győzelemmel kezdtek, csütörtök este a Chiefs pedig elkaphatja a Broncost, ami az AFC Westben erősorrend-átrendeződést jelezhetne.

Ezt a meccset mi is láthatjuk, több más összecsapással együtt. Az NFL-rajongók nagy örömére hétvégente akár 4-5 találkozót is közvetítenek idehaza, csak bírjuk a sok éjszakázást. Az idény első hete máris biztató volt, jelezte, hogy sok izgalom vár ránk 2015-ben is...

0 Tovább

Eltiltás eltörölve

Az amerikaifoci világát lázban tartó Deflategate új fordulata: Tom Brady négy meccses eltiltása nem marad érvényben egy bíró döntése szerint.

Az előzmények rövidben: a rájátszásban az AFC-döntőben a New England Patriots csapatának labdái állítólag jóval kevésbé voltak felfújva, mint azt a szabály előírja. A félidőben mérték le azokat, a puhábbnak bizonyult labdákat felfújták, aztán megindult a vizsgálat. Ez a sztori rányomta a bélyegét a Super Bowl-ra is, ahol a Patriots győzött.

Aztán a liga által megbízott nyomozó szerint inkább valószínű volt a csalás, mint nem, és mivel úgy vélték, erről tudnia kellett a sztárirányítónak is, Tom Brady-t négy meccsre elmeszelték. Ő fellebezett, az eltiltást érvényben hagyták, ezek után jött a bírósági szakasz, mert ő természetesen nem nyugodott bele, és mellé állt a játékosszakszervezet (NFLPA) is. 

Fontos tudni, hogy a bíró nem azt vizsgálta, Tom Brady csalt-e! Ezt már csak azért se nagyon lehetett volna vizsgálni, mert azt a liga jelentése is leszögezte, semmiféle közvetlen bizonyítékuk nincs semmilyen visszaélésre. A bírónak azt kellett eldöntenie, a vizsgálat majd az azt követő fellebezési eljárás jogszerűen zajlott-e, tehát Tom Brady megkapta-e a lehetőséget arra, hogy megvédje magát. Berman bíró döntése éppen ezért az NFL kommiszárjának, Roger Goodellnek a fegyelmezési eljárásáról mond ítéletet, arra értelemszerűen nem tér ki, hogy Brady ártatlan-e. 

A döntés előtti napokban a médiát kerülő irányító azzal viccelődött, hogy nagyon kellemesen telt a számára a holtszezon- most nyilván kicsit jobb a hangulata. De az edző, Bill Belichick is boldog lehet, hiszen úgy készül a csapattal az idényre hetek óta, hogy nem tudja, az első meccseken ki lesz a csapat esze, ki fogja irányítóként mozgatni a támadókat. 

A helyzet egyelőre tiszta, az idényt nyitó jövő csütörtöki Patriots-Steelers meccsen Brady lép pályára, ami nagyban növeli a New England győzelmi esélyeit. Ettől függetlenül a történetnek még nincs vége, mert az NFL fellebez, és újabb bírói fórumhoz fordult. Sokakat fáraszt már a Deflategate, ami messze az utóbbi idők legfelfújtabb balhéjának tartanak. Jó ideig címlapokon tartotta a ligát, de most már fárasztó a jogi huzavona. Pláne így, hogy jönnek a meccsek, és kutyát nem érdekelnek a fegyelmi eljárások.

A liga, pontosabban a kommiszár, Roger Goodell viszont semmiképpen nem hátrálhat már meg. Eddig is több komoly presztízsveszteséget jelentő ügye volt a liga élén, több döntését is megváltoztatták a bíróságok, és most, amikor a játékosikonnak számító, négyszeres Super Bowl-győztes Tom Brady ellen is elbukott, úgy fest, hogy végképp megingott a tekintélye. Innentől kezdve ez már nem csak liga-ügy, bizony személyes ügyévé is válta Deflategate.

Pedig akárhogy végződik is majd a sok-sok jogi eljárás, ebből már nem lehet jól kijönnie. Egy alapvetően súlytalan ügyre tesz fel mindent, ami rosszt fényt vet a sportágra, a legnagyobb sztárra, a legutóbbi szezont megnyerő csapatra egyaránt, miközben az esetleges fegyelmezés igazán senkinek sem jó. Reméljük, jó darabig nem kell ezzel a kutyakomédiával foglalkoznunk, mert a pályán történteké lesz a főszerep!

0 Tovább

Hirdetés

Sportfoglalkozás

blogavatar

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztorik, klasszikus videók és minden más a sport színes világából. Bekapcsolódni ér, akár olvasóként, akár hozzászólóként. Felmentést az kaphat, aki úgy dönt, ideiglenesen feláll a monitor elől és maga is belevág a rendszeres testmozgásba...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />