Ha valaki nézettséget akar az interneten, készítsen gyorsan elérhető kockahassal kecsegtető tornavideót.

Időnként jó dolog böngészni a statisztikákat. Az ember meglepődve látja, mi mindenre keresnek rá az internetezők, mi hozza őket lázba. Hírességek, filmek, egyebek- van mindig pár húzó téma.

mozgás

A torna-edző videóknál viszont van egy örök sláger: a lapos has. A "six-pack in 6 weeks" vagy "5 minutes abs workout" cím kitűnő hívószó, mert szemmel láthatóan a has környékéről mindenki szeretne leadni egy keveset. Nyilván az a népszerűség oka, hogy ezt a részt nemtől függetlenül mindenki hasonlóan formálná, szemben a fenékkel mondjuk. Másrészt azért is lehet kíváncsi mindenki az újabb és újabb ilyen videókra, mert innen még azok is nehezebben fogynak, akik időnként mozognak...

Az egy másik kérdés, hogy pont emiatt sejthető lenne, másfél hónap alatt senkinek nem lesz kockahasa, főleg nem 5-6 perces edzésekkel, életmódváltás nélkül. Hinni persze lehet benne, mint ahogy a Mikulásban, csak épp nem nagyon fog összejönni.

Ettől azért még jó kiindulás lehet az is, ha valaki legalább ezeket a napi rövid edzéseket elkezdi. Rá lehet szokni a mozgásra így is, aztán ahogy az ember olvas, próbál informálódni, változtat az étkezésén, majd rájön, nem a YouTube-on fogja megtalálni a választ minden edzéskérdésére. 

mozgás

Vannak jó termek, kellemes órák, szuper személyi edzők, és ha lelkesedés van, eredmény is lesz. A klassikus kockahas még így sem fog összejönni az emberek többségének, de ha az ember eléri azt, hogy valami jó irányba változik, fogy, többet bír, jobban érzi magát a bőrében, akkor képes azt is elfogadni, mi az, amit átlagos erőfeszítéssel elérhet, és mi az, amihez ennél jóval több kell.

Ezt nem mindenki engedheti meg magának- de a keveset bizony szinte mindenki. És ha az első lépés az, hogy az ember az ingyenes videókat nézegeti, ám legyen! Majd eljön aztán a másféle edzések ideje is, ha az ember rákap az ízére.