Nincs abban semmi új, hogy szokatlan módszereket vetnek be a sportolók fejlesztése érdekében. Hallani most is ilyesmikről, de már kereken fél évszázada is balettozni vittek focistákat Angliában.

Természetesen az ilyesminek van sztoriértéke is, és akkortájt már bőven oda kellett erre is figyelni a profi sportban. Kétségtelen, mindenki szereti kaján vigyorral figyelni a beszámolókat, amikor a jól fizetett futballistákat hoznak némileg zavarba. Egy karcsú tánctanárnő mozdulatait is nehezen tudják követni a kemény fickók, akik hosszú évek óta rendszeresen edzenek.

Megjegyzem, igazán jól a sokak által túlértékeltnek gondolt focistákon szeretünk élcelődni. Nyilván fordított helyzetben a balerina lenne bajban, ha becsúszva kéne szerelni vagy be kellene tekerni a pipába egy szabadrúgást. 

mozgás

Mindenesetre ha túllépünk a mókásnak tűnő szituáción, meg kell jegyezni, hogy manapság már sokan ajánlják a többféle mozgás kombinálását. És most abszolút nem a profi sportról beszélek, hiszen ott már rég teret nyert az, hogy a fő sportág mellett sok más kiegészítő mozgással tartják magukat formában. 

Mi saját magunknak is jót teszünk azzal, hogy egy kicsit feldobjuk a rendszeres edzéseinket azzal, hogy új dolgokat próbálunk ki. Persze, van már balettfitnesz is, de azért nem feltétlenül kell a legszélsőségesebb dolgokban gondolkodni. Egy amatőr futónak sem árt a jóga, például. És néha előfordul, az embernek az egyik mozgáshoz nincs kedve, a másikhoz viszont annál inkább van.

mozgás

Az a szép, amikor érzi, hogy több téren fejlődik. Nekem személy szerint jó volt érezni azt, hogy többet bírok futni, javul a tempóm, de az sem volt ám rossz, amikor a jógának köszönhetően hajlékonyabb, ruganyosabb lettem. Én így szeretem, és most is igyekszek kombinálni a mozgásaimat.

Abban persze bízok, hogy nem készülnek rólam viccesnek tűnő videók, de ha netán igen, egye fene. Ezek a focisták is túlélték, és lám, még az ő példájukból is lehet tanulni amatőrként is. Szóval valamilyen célt biztos elértek a balettórával.

mozgás