Egy szenzációs videót mutatott nekem egy barátom, ami egy átlagosnak egyáltalán nem mondható síző szemszögéből mutat be egy különleges lesiklást.

A síelés nem az én világom. Nem tragédia, nem kell mindenfélét szeretnie az embernek; pontosabban lehet, hogy szeretném, ha belevágnék, de e pillanatban olyan nagyon nagy szükségem nincs még egy költséges hobbira... Szóval mondjuk úgy, hogy nem próbáltam, nem ismerem a havon száguldás érzését. A versenyeken általában kívülről látjuk a sportolókat, ami látványos ugyan, de valószínűleg nem adja vissza a valódi kalandot.

Nos, az említett videó azért nagyon más, mert végig úgy érezhetjük, mintha magunk is ott lennénk a pályán. Persze olyan őrült ugrások, mutatványok vannak benne rögzítve, hogy még nézőként is elszédülünk, tehát gyaníthatóan a sízők töredéke lenne képes hasonló siklásra, ám ez nem baj, végülis ez egy szórakoztató öt perc, nem pedig oktatófilm. Gyaníthatóan itt-ott trükkök is vannak benne, mert olyan extrém helyeken siklik a készítő, ahol normális ember aligha próbálkozik. Ettől csak vagányabb lesz, és nem kell mindent elhinni, komolyan venni, leutánozni, amit az interneten látunk.

Mindenesetre a nézők gyorsan ráharaptak. Nincs még egy hete, hogy feltöltötték, de sietni kell annak, aki szeretne az első hétmillió(!) megtekintő közé bekerülni...

No ezt nevezem én egy tökéletesen megvalósított saját szemszögös videónak! Vigyáznom kell az ilyesmivel, mert a végén még a téli sportokhoz is kedvet kapok...