Egy sportoló úgy nyert bicikliversenyt, hogy a futam elején leesett a lánc, tehát tekerni nem tudott- ez még downhill szakágban is szép teljesítmény.

Az amerikai Aaron Gwin Ausztriában, Leogangban vett részt egy világkupa-futamon, de az indulás utáni másodpercekben az első nagyobb tekerés után leesett a lánca. Látható is a felvételen, hogy a versenyző maga alá pillant, de nem áll meg, robog tovább. Ugyan a downhill nem feltétlenül a tekerésről szól, de a kevésbé lejtős szakaszokon nyilván rásegített volna a tempóra Gwin- ha tud. Ám annak ellenére, hogy hátrányba került a technikai probléma miatt, olyan ihletett állapotban versenyzett, hogy megnyerte a futamot.

A 27 éves profi bringás nem az a fajta, aki az ilyen apró gondoktól megrettenne. Tavaly amiatt lehetett róla hallani, hogy egy versenyen a pálya első szakaszán kidurrant a gumija. Ám Gwin nem állt meg, nyomta tovább, pedig nem sokkal később az abroncs le is esett, tehát anélkül versenyezte végig a távot. Ugyan győznie akkor nem sikerült, de bizonyára így is sokan kalapot emeltek a teljesítménye előtt.

Ahogy a sportban normálisnak kellene lennie, nem csak a győztesekre illik odafigyelni, hanem azokra is, akik akármilyen balszerencse ellenére becsülettel végigküzdenek egy versenyt. Gwin elszántsága szimpatikus, és lám, végül még az is megtörténik, hogy a sors egy másik fantasztikus győzelemmel kárpótolja a soha fel nem adó sportembert...