Január első hétvégéjén sem maradunk sport nélkül- a verkli egész évben zakatol.

amerikaifoci darts

Az NFL alapszakaszának záró fordulója most némileg kevesebb izgalmat ígér, a múlt héten dőlt el a legtöbb fontos kérdés. Ha akkor máshogy alakulnak az eredmények, több pikáns meccs lenne most. Azért így is várható pár kemény összecsapás, a New York Jets a Buffallo Bills ellen harcolhatja ki a rájátszást, az Indianapolis Colts még reménykedhet a csodában, míg az NFC-ben éjszaka derül ki a kiemelési sorrend. Az sem mindegy ám! A rájátszásban egy meccsen dől el a továbbjutás, és van jelentősége, ki játszik hazai pályán.

Visszatekintve az elmúlt fordulókra, érdekes, hogy mennyi vaskos meglepetés született. Valóban igaz, hogy bárki győzhet bárki ellen egy adott vasárnapon. Az idény előtt az Egyesült Államokban annyira jellemző tippelgetések most újra átfutva kifejezetten mókásak. Nagyon sokan vélték úgy, hogy ez lehet az Indianapolis Colts éve az AFC-ben, az NFC-ből pedig a Philadelphia Eagles-t várták sokan a Super Bowl-ba. Utóbbi ehhez képest leszerepelt, a megváltóként kezelt Chip Kelly edzőt már ki is rúgták, és a Coltsot irányító Pagano széke is inog. Ha elbukják a rájátszást (ami több, mint esélyes), vélhetően ő is veheti a kalapját. 

Szóval az NFL-ben ilyen gyorsan változik a világ. Egyetlen idény alatt lehet csodacsapatból pofozógép és fordítva. A Carolina Panthers szárnyalására senki nem számított, például. A New England Patriots pedig megint a legjobb csapat az AFC-ben, ami úgy meglepetés, hogy tulajdonképpen nem az: évről évre ott vannak a rájátszásban, de most azt hitték sokan, túlságosan meggyengültek, miközben a csoportriválisok jól igazoltak. Hát, ennyit az esélylatolgatásokról. 

Ma mindenesetre tartogat csemegéket a forduló, ami miatt egy rajongónak kötelező követni a történéseket. Fél szemmel pedig már a rájátszásra figyelünk, hiszen látni fogjuk, milyen párosításokkal indul a szezon második része. Vár még ránk pár remek hétvége!

amerikaifoci darts

Annak sem kell unatkozni, aki nem jön lázba az amerikaifocitól. Most jön a darts PDC-világbajnokság döntője. Meg kell jegyezzem, a darts az a sport, ami különösebb hozzáértés nélkül is kifejezetten élvezhető, pörgős, látványos. Az elődöntők talán simábbak voltak a vártnál, de repkedtek a 180-asok, és Anderson kilenc nyilas kiszállói fantasztikusak voltak.

Ritka szórakoztató a tévében nézni a dartsot, és nem is értem, korábban miért nem kattantunk rá. A sportnak ezer arca van, de én azt szeretem igazán, amikor úgy van öldöklő küzdelem, hogy közben megmarad a jó hangulat, az ellenfelek tisztelik egymást. Szeretem azt is, amikor gyorsan zajlanak az események, és amikor az utolsó pillanatig van esély a fordulatra. És persze jó, ha igazi egyéniségeket láthatunk. Szóval a dartsban gyakorlatilag minden megvan, ami miatt érdemes leülni a tévé elé. 

Azaz este fél nyolckor nagyon ajánlom mindenkinek a Sport1 közvetítését, garantált a jó szórakozás! Induljon egy ütős vasárnappal 2016!