Fociretró ezerrep! Az 1985-ös Chicago Bears tagjai előre ittak a medve bőrére, és nem is faragtak rá: ennek állít emléket ez a különleges rapdal.

A Ditka-féle Bears óriási idényt futott abban az évben, a 15-1-es alapszakasz után döbbenetes fölénnyel diadalmaskodott a rájátszásban játszott meccseken is. Ízlelgessük ezt az eredménysort: a Divisional körben 21-0, az NFC-döntőben 24-0, a XX. Super Bowlban 46-10.

Ezek után nyilván senki nem lepődik meg azon, hogy a Super Bowl-győzelemről szóló dalt hoztak tető alá a Bears-játékosok főszereplésével, előfordult már ehhez hasonló a sporttörténelemben, más sportágban is. A Super Bowl Shuffle viszont még akkor született, amikor az alapszakasz zajlott! A Bears az idényben elszenvedett egyetlen vereség után(!) vonult stúdióba, és felvették a dalt, amiben a csapat sztárjai rappeltek. Persze az egész nagyon nyolcvanas évekbeli, ami nem baj, inkább csak megjegyzés a részemről.

Ezek után pedig jöttek a további meccsek és a valóban elnyert bajnoki cím. Na ezt nevezem én egészséges magabiztosságnak! Megjegyezendő, a bevételek nem a játékosokat gazdagították, jótékony célra ment a pénz. Így igazán szép és kerek a történet...