Foxborough a New England Patriots amerikaifoci-csapatának az otthona, és a napokban elkezdődött edzőtábort is itt nyitotta a csapat. 

Amerikában bő hónappal az idény kezdete előtt mindenki odafigyel az edzőtábor történéseire. És ez a "mindenki" tényleg nagyon sok embert jelent. A szombati napon "néhány" szurkoló elzarándokolt az egyik edzőpályához, hogy megnézhesse az edzést, ahol Tom Brady és társai gyakoroltak: 13,819 néző volt jelen.

Ízlelgettem magamban ezt a döbbenetesen magas számot. Nem vetem össze semmivel, ezt csak úgy önmagában látni is szép. Érdekes módon az edzőtábor nem csak a csapat felkészüléséről szól, hanem a szurkolókéról is, ilyenkor több ideje van a játékosoknak autogramokat osztogatni, kicsit mókázni.

A Patriots tartalékirányítója, Ryan Mallett például beállt a szurkolók közé, hogy aláírást kérjen a legnagyobb sztártól. Brady persze nem mondhatott nemet egy ilyen kérésre, és vigyorogva írta alá Mallett mezét.

Az edzésen jelen volt egy hat éves kisfiú is. Danny Nickerson is. A gyógyíthatatlan beteg gyereket és családját vendégül látta a klub, és a szülinapján a csapat tagjai közösen énekelték neki a köszöntést. Danny kicsit talán meg is szeppent, amikor több tucat nagydarab férfiember rázendített a dalra, valószínűleg mindenki más jobban meghatódott a jelenettől. Nem először olvasok arról, hogy az amerikaifociban mindenhol kötelességüknek érzik, hogy próbáljanak egy kis örömet csempészni beteg gyerekek életébe, de ehhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordítanak a kapcsolattartásra a katonákkal, rendőrökkel is.

Nyilván erősödik a kötődés egy sportcsapat és a közönség között, amikor a milliókat kereső sztárok részt vesznek a közösség életében is. Nem nagy dolog elénekelni egy dalt vagy tenni egy látogatást egy gyerekkórházban, mégis van, akinek ez élete élménye lesz majd. És egy kicsit talán maguk a játékosok is elgondolkodnak arról, ők mennyire szerencsések, amiért nincs más dolguk, mint focizni a nagy pénzért...