Tebow különös karriert mondhat magáénak: olyan amerikafoci-sztár, aki viszonylagos eredményessége ellenére jelenleg csapat nélkül van, mégis mindenki odafigyel rá.

Az egyetemi évek során voltak jó meccsei, még a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman-trófeával is jutalmazták, de akkor is voltak kételyek a képességeit illetően. Ezek után meglepetést keltett, hogy a Denver Broncos a draft első körében kiválasztotta 2010-ben.

Sokak szerint Tebow borzalmasan dob irányítóhoz képest. Meglehet; mégis, sikerült rájátszásba jutni a Broncos csapatával és ott még egy teljesen váratlan győzelmet is arattak a Pittsburgh Steelers ellen. A pálya mellett féltérdre ereszkedő és imádkozó irányító alakjából gyorsan mém lett, és egy időben mindenki Tebow-ról beszélt. Pech, hogy ennek hátterében nem csodálatos passzai, hanem a pályán kívüli szereplése állt. Ezért aztán hiába alakult ki komoly rajongótábor körülötte, a Broncos végülis úgy döntött, inkább a rutinos szátrirányítóban, Peyton Manningben lát fantáziát, és az ő érkezésével Tebow is csapatot váltott.

A New York Jetsnél töltött időszak enyhén szólva sem sikerült emlékezetesre. Csak alkalmanként került pályára, nem tudott hozzátenni semmit a vergődő csapat játékához, az idény végén pedig elköszöntek tőle. Nagy meglepetés volt, amikor ezek után a New England Patriots hívta meg edzőtáborába, Tom Brady aligha ijedt meg új riválisától az irányítóposzton. Végül a Patriots ezt a szezont is két irányítóval kezdte a keretben, és Mallett maradt a második számú, míg Tebow-ra senki nem tartott igényt.

A helyzet némileg igazságtalan. Bár Tebow valóban nem számít elit irányítónak, kétségtelen, voltak szép győzelmei annak idején. Viccelődtek is vele, hogy több rájátszás meccset nyert vele a Broncos, mint Peyton Manninggel: utóbbinak még nem sikerült ez a bravúr. Olyan emberek is lehetőséget kaptak ebben az évben irányítóként az NFL-ben a különböző sérülések után, mint Seneca Wallace, Matt McGloin, Kellen Clemens, Chad Henne, Scott Tolzien, Thad Lewis- egyikük sem mutatott még soha semmi különöset.

De a Tebow körüli médiafelhajtás miatt nem sok csapat van, ami bevállalja a nagy érdeklődést vonzó, ám valójában nem kimagasló képességű játékos szerződtetését. A Patriots kivétel lehetett volna, mert ők máshogy kezelik a médiát, talán még azt is felvetették, hogy irányító helyett más poszton szerepeljen (nem ördögtől való ötlet, a Patriots jelenleg legeredményesebb elkapója, Julian Edelman anno irányító volt), de Tebow mindig kijelentette, a posztváltás szóba sem jöhet. Így aztán a Patriots eladott jó sok Tebow-mezt (mint ahogy Jets és a Broncos is), a csapat vezetői dicsérték a játékos hozzáállását, szorgalmát (mint ahogy a Jetsnél és a Broncosnál is), de nem értékelték nagyra a teljesítményt (ahogy a korábbi csapatai sem).

Az irányítói posztra vágyó, de egész idényben nem játszó Tebow pedig továbbra is népszerű firgura. Normális, becsületes fickónak látszik- oké, dobni nem tud túl pontosan, de az érte rajongó anyukáknak, tinédzsereknek, gyerekeknek ez számít a legkevesebbet. Mindenesetre hiba lett volna nem kihasználni az adottságait, így ha a pályán nem is bizonyíthatott, a tévében igen, az egyetemi focibajnokság döntőjének szakértőjeként.

És erről aztán megint jó sokat lehetett írni, ugyanis Tebow remek érzékkel jósolt a meccs előtt. Nagyjából ráérzett arra, mi várható, jól elemzett. És úgy tippelt, a meccs végén, a negyedik negyedben döntheti el a meccset a maga javára az FSU, 35-31 arányban. És valóban az utolsó negyed volt a floridaiaké, akik 34-31-re győztek! Szóval lehet, mégiscsak van hely a nap alatt Timnek, ez is egyféle karrierlehetőség lehet az amerikaifoci világában. A kezdet mindenesetre parádésra sikerült- ha fele olyan pontosan dobna, mint ahogy ezt az eredményt megjósolta, tuti kezdő lehetne valamelyik csapatban a pályán is.