Bajnokveréssel, nagy győzelmekkel, szoros meccsekkel indult az NFL szezon.

amerikaifoci

Bár néhány mérkőzés még hátra van az első fordulóból, azért az máris látszik, nem egyszerű a dolga annak, aki pontos jóslatokat akar adni. Kezdjük a nyilvánvalóval: a bajnok New England Patriots sokak szerint még erősödött is, egyből veretlen idényt vizionáltak nekik, aztán máris van egy vereségük. A papíron jó védelem nyelte a yardokat és a pontokat, a roppant okosan játszó Kansas City Chiefs meg nagy győzelemmel indult.

Hogy mi következik ebből? Semmi. A Patriots továbbra is remek erőkből áll, és míg az ő csoportjukban nem látszanak erősnek a riválisok, a Chiefs-nek a Raiders, a Chargers és a Broncos ellen kell bizonyítani hétről hétre. 

A hétvégén a Titanst leverő Raiders például máris bizonyította, érdemes velük számolni. A csoportrangadók az NFL-ben szinte duplán számítanak, ezért volt fontos a Philadelphia Eagles kicsit váratlan győzelme a Washington Redskins ellen. 

A szintén kiélezettnek számító AFC North csoportban a favoritnak számító Pittsburgh Steelers csak nehezen, három ponttal gyűrte le a lesajnált Cleveland Brownst, míg a Baltimore Ravens totálisan lenullázta a Cincinnati Bengalst. A Jacksonville Jaguars agyonverte a Houston Texanst, és ez, párosulva az Indianapolis Colts gyengélkedésével érdekes csoportküzdelmeket helyez kilátásba. Amit viszont mindenki sejthetett: a New York Jets nem villogott, még a Bufallo Bills is túl erősnek bizonyult a számukra.

amerikaifoci

És szólni kell az Atlanta Falconsról is, ami alig tudta legyőzni a gyengécske Chicago Bearst. Nem sokon múlt, hogy mind a két tavalyi Super Bowl-résztvevő vereséggel kezdje a szezont... Aki a Sport TV-n nézte az éjszakai meccset, meglepődhetett, mert a Seattle Seahawks és a Green Bay Packers védelmei domináltak, ami utóbbinál elég meglepő.

Szóval aki most azt mondja, hogy pontosan tudja, mi fog történni a 2017-es idényben, annak gratulálok. Az NFL szabályzata miatt rövidre szabott felkészülési szakasz gyakorlatilag még a rendes idény első pár hetében is tart, jelentősen formálódnak a keretek- és sajnos történnek sérülések, amelyek erősen rányomhatják a bélyegüket egy-egy csapat szezonjára. Mivel én máris megégtem a jóslataimmal, legközelebb csak utólag fogok okoskodni.

amerikaifoci

És közben szép csendben örömködök, hogy van miért éjszakáznom. Nem mondhatnám, hogy mindig öröm este a tévé előtt ülni, s arra gondolni, nem sok esély van a kedvenceimet élőben, a pálya széléről biztatni, de ha úgy nézem, az európai csúcsfoci sem elérhető mindenki számára. Elég az, hogy meccsek sorát követhetem már ideheza is, és szinte mindegyik nagyon jó, szórakoztató. Ha megkérdezne bárki, ezt akartam-e, a kialvatlanságot, a kemény ütközéseket, a látványos passzokat, akkor nyugodtan vágnám rá: naná!