Az NFL világában mostanában az okoz némi izgalmat, hogy nyilvánosságra hozták a jövő szezon menetrendjét, hamarosan jön a draft is, és a csapatok többsége már elkezdte az edzést. De a Super Bowl már rég volt, a tétmeccsek pedig messze vannak, tehát folyamatosan kellene a téma, ami lázba hozza a szurkolókat.

A pár héttel ezelőtti játékosmozgások egy darabig felpezsdítették a ligát, formálódtak a keretek, volt néhány szenzációs csapatváltás is. De a napokban a legizgalmasabb téma egy olyan játékos felbukkanása volt, akinek megítélése legalábbis vegyes.

Tim Tebow, aki megfordult a Denver Broncos és a New York Jets csapatában is, elsősorban azzal tűnt ki, hogy nagyon elszánt módon harcolt, pár győzelemre is vezette a denverieket, miközben irányítóként képességei a liga elitjéhez képest enyhén szólva is szerénynek voltak mondhatók. Mondjuk ki, sose sorolták a top 5-be a posztján. Pontosabban szólva a top 10-be se férhetett volna be, és sokak szerint a top 30 is túlzó lett volna, mert pár csapatnál a tartalékirányító is többre volt képes.

Felmerülhet a kérdés, mitől lett sztár egy gyenge közepes játékos? Nos, a szimpatikus, mélyen vallásos Tebow igazi idol lett a "rendes amerikaiak" körében. Egy felmérés szerint állítólag a legtöbb apa olyan férjet szeretett volna lányának, mint ő. A pálya szélén imádkozó srácot természetesen az anyukák és a gyerekek is imádták, a térdelős fohászból még netes mém is lett. Egy ilyen bázisra már lehetne építeni, sok Tebow-mez adható el, ami azért egyik csapatnak sem mindegy.

A pech az, hogy ehhez valahogy be kellene kerülni a keretbe, és általában Tim itt bukik el. A New England Patriots edzőtáborában is megfordult annak idején, de a szűkítésnél könnyű szívvel mondtak le róla. Felmerült, hogy nem irányítóként kellene pályára lépnie, de ő egy csapat esze akar lenni. Ehhez képest maximum egy gárda szívének lenne alkalmas, mert azt nem vitatta soha senki, hogy nagy küzdő...

Az utóbbi két évben viszont egyetlen csapat sem találta elég jónak ahhoz, hogy leigazolja. A televízióban dolgozott szakértőként, hiszen kifejezetten jól eladható személyiség. És közben folyamatosan edzett, várt valamelyik csapat hívására. A nagy pillanat pedig el is jött az idei uborkaszezonban: a Philadelphia Eagles adja meg neki a lehetőséget a bizonyításra.

Azt még senki nem tudja, Chip Kelly edző valóban komolyan számol-e vele, vagy itt is az a cél, hogy az előszezon végéig eladjanak egy raklap Tebow-mezt, pótolva a LeSean McCoy távozása miatti bevételkiesést. De Kellytől sok váratlan húzás kitelik, tehát megeshet, Tebow lehetőséget kap, vagy esetleg hagyja magát meggyőzni arról, hogy váltson posztot. Philadephiában most bármi megtörténhet, mert érdekes módon jelen pillanatban három, egyaránt az első körben draftolt, huszonéves irányító van a keretükben: Sam Bradford, Mark Sanchez és Tim Tebow. Ám az is közös bennük, hogy NFL-körökben egyikük neve sem cseng túlságosan jól. Ha össze lehetne gyúrni belőlük egyetlen irányítót, még csak-csak, de erre természetesen nincs mód. Tebow vélhetően nem lett labdazsonglőr az elmúlt időszakban sem, de ha mégis, gyorsan ki fog derülni.

Egy dolog biztos: a Tebow-mánia tovább fog élni az elkövetkezendő pár hétben. A szurkolók egy része hüledezik a leigazolásán, a rajongói Eagles-cuccokért rohannak, a szakértők pedig boldogan elemezgetik a döntés hátterét. Tebow pedig bizonyíthat, ha tud. Tulajdonképpen mindenki jól jár ezzel a húzással. És hogy mi lesz szeptemberben? Az még nagyon-nagyon messze van, drukkereknek és játékosoknak egyaránt...