Az NFL-ben minden meccs hozhat valami olyan eseményt, amiről napokig-hetekig vitáznak. A vasárnapi főcsoport elődöntők sem jelentenek kivételt, most egy ideig mindenki Dez Bryant visszavont elkapásáról okoskodik majd.

Ám a legkorrektebb módon a Dallas Cowboys vesztes edzője, Jason Garrett közelítette meg a dolgot, amikor kijelentette, soha nem egy ilyen epizódon múlik egy meccs. És valóban erről van szó! A Cowboys nem játszott rosszul, ám mégsem tudták kihasználni azt, hogy a Green Bay Packers sérült sztárirányítója, Aaron Rodgers korlátozottan tudott mozogni. Az idő nagy részében meg tudták védeni őt, és ha neki van ideje passzolni, akkor már bajban van a védelem. Mindig talál egy elkapót, akit naggyá tehet, a mostani meccsen például az újonc Davante Adamsé volt a legtöbb elkapás. Rodgers kiosztott három touchdown-passzt, a többi már a védelem dolga volt.

Azok pedig a kellő pillanatban közbe tudtak lépni, többször odaértek Tony Romóhoz. A Dallas támadásai így sem voltak eredménytelenek, 21 pontot fel is raktak a táblára, de pár fájdalmas hiba, például DeMarco Murray futó labdavesztése sokba került. És akkor jött a kritikus végső támadássorozat, Dez Bryant elkapásával. A negyedik kísérlet volt már, amikor Romo hosszú passzt engedett el. Elsőre úgy festett, Bryant behúzta a labdát, így is ítélték meg a bírók, ám a challenge után visszanézték a mozdulatsort, és visszavonták a döntést. Mivel a labda egy pillanatra a földet ért, a szabályokat jól ismerők szerint helyesen döntöttek, még ha szurkolói szemmel ez a labda nagyon is el lett kapva.

Ám ezen a meccsen volt egy másik vitatott elkapás a másik oldalon, ahol úgy látszott, szintén földet ért a labda, azt nem vonták vissza. Ezért tudja egy másik irányú döntés borzolni a kedélyeket. Igaz, vannak, akik szerint ez "isteni igazságszolgáltatás", hiszen a múlt héten a Detroit Lions ellen egy hasonlóan vitatható bírói ítélet pedig pont meccsben tartotta a Cowboyst. Közben a lényeg az, amit az edző már kimondott: nem kellett volna máskor hibázni, nem kellett volna abba a helyzetbe kerülni, hogy a negyedik kísérleten múljon a mérkőzés, meg kellett volna állítani Rodgerst több alkalommal. Ha, ha, ha... Nem számít, csak a végeredmény: 26-21 a Packers javára, akik a jövő héten a Seattle Seahawks otthonába utaznak.

A hétvége utolsó meccse előtt sokan vélekedtek úgy, hogy a Denver Broncos akár bajba is kerülhet. Hiába vannak lukak az Indianapolis Colts játékában, mégis, annyira döcögött a denveriek játéka az alapszakasz végén, hogy az akár egy meglepetést is előrevetíthetett.

Ehhez képest a Denver pillanatok alatt átmasírozott a pályán a mérkőzés legelején, és a 7-0 után akár azt is hihettük volna, Manning és elkapói csak altatták az NFL világát. A Colts viszont felvette a kesztyűt, jó védőjátékkal, erőre kapó futókkal és Andrew Luck irányító higgadt döntéseinek köszönhetően tartotta a lépést, sőt a vezetést is átvette. És Manning pedig hozta a szokásos "lefagyását" a rájátszásban, a második félidőben alig vezettek eredményes támadást, a veterán sztár passzainak maximum fele volt sikeres, azok is csak pár yardos átadások voltak. 

Hogy sérülés van-e a hátterében annak, hogy az idény második felében enyhén szólva is középszerű teljesítményt tudott felmutatni, vagy valami más miatt esett ki a ritmusból, de a számok magukért beszélnek: a tavalyi évben galaktikus statisztikákat felmutató Manning a főcsoport elődöntőket tekintve talán a leggyengébb irányítóteljesítményt nyújtotta. Csak 1 touchdown passza és 211 yardnyi átadása volt, ám abból nagyjából 30 a tétnélküli, kapkodós utolsó drive-ban született. Így aztán összesen 13 pontot kapart össze az átütőerő nélküli Denver Broncos, és ugyan az Indianapolis Colts sem játszott hibátlanul, 24 pontjuk most pont elég volt.

Jövő héten Luckék pedig a New England Patriots otthonában várhatóan jóval keményebb meccsre készülhetnek, ahol szintén a hazai csapat az esélyesebb. Ám nagyon úgy fest, ez a Colts már nem a szimpatikus vesztes szerepére vágyik, jó főcsoportdöntő vár ránk az AFC-ben. Az NFC-ben pedig a bombaerős védelmű Seahawks néz szembe a remekül támadó Packers csapatával, az sem lesz akármilyen összecsapás.