Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

NFL menetrend 2014

Nyilvánosságra hozták a következő idény menetrendjét, az amerikaifoci csúcsligájának rajongói mostantól végképp erre koncentrálhatnak, válogathatnak az érdekesnek tűnő meccsek közül.

Magunk mögött hagytuk a tavalyi döntőt, és a hagyományokhoz híven a Super Bowl-győztes hazai meccsével indul a menet: a Seattle Seahawks a Green Bay Packerst fogadja. Szinte biztosan jó meccs lesz. Ráadásul 2012-es meccsük egy enyhén szólva is vitatott TD-vel dőlt el a Seahawks javárs...

Vannak olyan összecsapások, amelyek még azokat a szurkolókat is lázba hozzák, akik egyik érintett csapatnak sem szurkolói. Ilyennek ígérkezik a Chicago Bears és a Green Bay Packers találkozása, az utóbbi években meghatározóvá vált Seattle Seahawks- San Francisco 49ers párharc, a Baltimore Ravens és a Pittsburgh Steelers meccsei, de például a New England Patriots és a New York Jets parázs hangulatú mérkőzéseit is sokan nézik.

Lesznek még olyan pikánsnak ígérkező találkozások, mint a Patriots meccse a Denver Broncos ellen, Brady és Manning újból, sokadik alkalommal nézhet szembe. A denveriek Seattle-be látogatnak, és megpróbálhatnak visszavágni a Super Bowlban elszenvedett megalázó vereségért. 

Az NFC-ben szinte minden csoportban öldöklő küzdelem várható a rájátszásba jutásért, nagy izgalmakat ígérnek az olyan meccsek, mint az Philadelphia Eagles- Dallas Cowboys, a New Orleans Saints- Carolina Panthers, az Arizona Cardinals- San Francisco 49ers és így tovább. 

Mindez nagyon szép, csak egy probléma van: elég soká lesznek ezek a bizonyos meccsek. A rövid idény még csak hónapok múlva, szeptember 4-én kezdődik. Addig ugyan lesz még draft, aztán edzőtábor és előszezoni meccsek, de amikor már ismerjük a menetrendet, egyre inkább izgatottan várjuk a valódi tétre menő összecsapások. 

Sebaj, kivárjuk. Persze mi mást is tehetnénk?...

A részletes menetrend az NFL honlapján található.

0 Tovább

Emberek az Everesten

A tragikus események és a serpák bojkottja okán azzal szeretnék tisztelegni a régi idők hegymászói előtt, hogy pár sok éve készült videót szúrok be.

Az alábbi fekete-fehér felvételeken az 1924-es expedíció tagjai, és az őket segítő helyiek láthatóak.

Ez a nem túl jó minőségű, de szinten érdekes anyag is az 1920-as években készült.

Edmund Hillary és Tendzing Norgaj 1953-ban jutott fel a Mount Everest csúcsára, utána pedig rendszeressé váltak az expedíciók. Ezen a már színes felvételen látható, hogy készültek a mászások kevesek által ismert hősei, a serpák. Nélkülük keveseknek sikerült volna Földünk legmagasabb pontjának meghódítása.

0 Tovább

Régi idők focija

Önmagában élmény régi felvételeket nézni klasszikus focimeccsekről, de amikor közel egy évszázada készült igazán színvonalas összefoglalót látok, tényleg leesik az állam. És ekkor jövök rá, miért pont Anglia...

A British Pathé remek archívumában megtalálható egy nagyon jó anyag az 1926-os FA Kupa döntőjéről. A Wembley stadionban találkozott a Bolton Wanderers és a Manchester City, és előbbiek nyertek 1-0 arányban. A felvételeken látható a csapatok bevonulása, a királyi kézfogás, az őrjöngő tömeg (nálunk manapság egy fordulóban összesen nincs annyi néző, mint annak idején ezen a meccsen- több, mint 91 ezer ember izgult a lelátókon!), aztán a mérkőzés izgalmas pillanatai. Ráadásul még látványos lassítások is készültek- komolyan hihetetlen, mennyi, akkoriban bizonyára technikai bravúrnak számító megoldást vetettek be.

Egy szó mint száz: vérbeli focirajongóknak kötelező végignézi ezt az összefoglalót. Bár sok év telt el, a futball is változott, az atmoszféra, a feszültség még mindig hasonló, és ez remekül át is jön ezen a filmen.

0 Tovább

Kit érdekel az időjárásjelentés?

Szinte folyamatosan a rossz idővel riogattak a húsvéti időszak előtt. Ehhez képest pénteken volt egy remek napunk városnézéssel Pesten, tegnap mentünk egy szép kört a Dunakanyarban, és csak egy helyen volt némi zavaró eső, most pedig ragyog a nap- szóval ha az ember úgy gondolta volna, nincs értelme kimenni a szabadba biciklizni, futni, akkor tévedett.

Én ma este vidéken folytatom a hosszú hétvége programját. Azt hiszem, egy rövidke hegyi túra is bele fog férni. Viszek kabátot, ha netán esne, de ha úgy is lesz, az sem zavar. A felhők jönnek és mennek, én viszont maradok, és nem kell lemondani az aktivitásról. A napokban a mérleg serpenyőjében ugyanis sok húsvéti finomság volt és lesz, szóval azt hiszem, jobb lesz, ha nem hagyom el magam teljesen...

0 Tovább

Sportszépségek: Ellyse Perry

Igazán sokoldalú sportoló az ausztrál Ellyse Perry, aki 16 évesen mutatkozott be a krikett- és a fociválogatottban is! Noha egy olyan játékos, aki mind a két sportot magas szinten űzi, általában választás elé kényszerül, de Ellyse olyan ügyesen menedzseli a dolgait, hogy egyelőre egyikről sem kellett lemondania. Állítólag már többször nemtetszésüket fejezték ki krikett- illetve fociklubjai, de ilyen esetben inkább átigazolt.

Ráadásul még egy területen aktív: a dekoratív szőke szépség a televízióban is feltűnt szakértőként egy fociról szóló műsorban, sőt a modellkedéstől sem ijed meg. Majd eldől, hosszú távon miben lesz igazán sikeres, de egyelőre a sport az első a számára.

0 Tovább

Hirdetés

Sportfoglalkozás

blogavatar

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztorik, klasszikus videók és minden más a sport színes világából. Bekapcsolódni ér, akár olvasóként, akár hozzászólóként. Felmentést az kaphat, aki úgy dönt, ideiglenesen feláll a monitor elől és maga is belevág a rendszeres testmozgásba...

Hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />