Nyilvánosságra hozták a következő idény menetrendjét, az amerikaifoci csúcsligájának rajongói mostantól végképp erre koncentrálhatnak, válogathatnak az érdekesnek tűnő meccsek közül.

Magunk mögött hagytuk a tavalyi döntőt, és a hagyományokhoz híven a Super Bowl-győztes hazai meccsével indul a menet: a Seattle Seahawks a Green Bay Packerst fogadja. Szinte biztosan jó meccs lesz. Ráadásul 2012-es meccsük egy enyhén szólva is vitatott TD-vel dőlt el a Seahawks javárs...

Vannak olyan összecsapások, amelyek még azokat a szurkolókat is lázba hozzák, akik egyik érintett csapatnak sem szurkolói. Ilyennek ígérkezik a Chicago Bears és a Green Bay Packers találkozása, az utóbbi években meghatározóvá vált Seattle Seahawks- San Francisco 49ers párharc, a Baltimore Ravens és a Pittsburgh Steelers meccsei, de például a New England Patriots és a New York Jets parázs hangulatú mérkőzéseit is sokan nézik.

Lesznek még olyan pikánsnak ígérkező találkozások, mint a Patriots meccse a Denver Broncos ellen, Brady és Manning újból, sokadik alkalommal nézhet szembe. A denveriek Seattle-be látogatnak, és megpróbálhatnak visszavágni a Super Bowlban elszenvedett megalázó vereségért. 

Az NFC-ben szinte minden csoportban öldöklő küzdelem várható a rájátszásba jutásért, nagy izgalmakat ígérnek az olyan meccsek, mint az Philadelphia Eagles- Dallas Cowboys, a New Orleans Saints- Carolina Panthers, az Arizona Cardinals- San Francisco 49ers és így tovább. 

Mindez nagyon szép, csak egy probléma van: elég soká lesznek ezek a bizonyos meccsek. A rövid idény még csak hónapok múlva, szeptember 4-én kezdődik. Addig ugyan lesz még draft, aztán edzőtábor és előszezoni meccsek, de amikor már ismerjük a menetrendet, egyre inkább izgatottan várjuk a valódi tétre menő összecsapások. 

Sebaj, kivárjuk. Persze mi mást is tehetnénk?...

A részletes menetrend az NFL honlapján található.