Az őszről elhalasztott Paks-Nyíregyháza bajnokival indult útjára a labda a hazai focibajnokságban. Nagy szerencse, hogy enyhe a február, így a játéknak nem volt akadálya, csak aztán most már ne nagyon essen a hó, mert megint halasztást halasztás követ...

A nyírségiek sokat prüszköltek, mert kölyökcsapattal kellett kiállniuk a Paks ellen, a rutinos kapust, Ovszijenkót pedig csatárként küldték pályára. Ehhez képest derekasan helyt tudtak állni, 1-1-re végeztek idegenben. Ez persze nem nagy dicsőség a paksiak számára, akik aligha tartják a klubtörténet nagy pillanatának ezt a meccset, amikor egy ifikkel tűzdelt, szedett-vedett csapat ellen sem sikerült kibrusztolni a győzelmet.

A magyar fociban persze minden megtörténhet, akár ez is. A Paks mindenesetre gyorsan kijavíthatja a csorbát, ha pénteken az MTK otthonában jól szerepel. Talán meglepő lehet, de én ennek a meccsnek jelentőséget tulajdonítok. Az MTK esetében ugyanis nagy kérdés, a tavasz szárnyalást vagy zuhanást hoz-e, és sokat elárul a jövőről, hogy rajtolnak a szezon második felében. Én azt tippelem, az idény végére lekerülnek a dobogóról- meglátjuk, rámcáfolnak-e.

A toronymagasan első Videoton a még mindig reménykedő Győrhöz látogat. Ha bárki reménykedik a székesfehérváriak elcsípésében, akkor ahhoz az kell, hogy már most is kikapjanak. Én nem érzem, hogy ez most megtörténne, a Győr egyelőre csak a kapkodásban volt határozott, sok játékost elküldtek a télen.

Idegenben, gyengébb csapat ellen kezd három dobogóról álmodozó csapat: a Haladás ellen gyűjthet pontokat a Diósgyőr, Felcsúton lép pályára a Debrecen és Dunaújvárosba látogat a Fradi. A borsodiak általában fogadkozásban erősek, szerintem ők már most is pontokat hullajtanak, míg a két riválisuktól győzelmet várok. Az Újpest simán veri a Pécset, a Kecskemét-Pápa meccs pedig senkit nem érdekel- nagyjából ennyi vár ránk a hétvégén, legalábbis ami a tényeket illeti.

És a színvonal? Több, mint kérdéses. A holtszezonban mindenki bajnokesélyesnek érzi magát, mindenki "erősít" és remek munkát végez az edzőtáborban, de a hengerlés azért kevesebbeknek szokott összejönni. A Real Madrid sztárjai szerintem még a Videoton eredményeinek olvastán sem rezzennek össze ijedten...

Tartok tőle, hogy a tél megviselte még az új stadionok gyepét is, a pattogó labdát szó szerint össze-vissza pattogást jelent majd, nem látványos, folyamatos, közönségcsalogató focit. Az első forduló kínálatában nem tudnék olyan meccset említeni, ami helyett ne lenne jobb program egy jó mozi, egy kiadós séta, egy kis sport vagy egy kellemes vacsora a barátokkal. Akit érdekel, a lényeget elolvashatja másnap is. Most őszintén, mit veszítettünk, hogy az idényt nyitó paksi meccset nem láttuk a mezőnyjátékosként debütáló kapussal, meg az unalmas döntetlennel?... Mátyus János edző üzengetése a következő ellenfélnek pedig már nem a fociról szól. De legalább jelzi, hogy idehaza a helyzet változatlan, ennyit várhatunk.