Izgalmak a focivilágban, Brazíliától Máltáig...

Eljött a pillanat, amikor a világbajnokságon már nem az esélylatolgatásé, a számolgatásé a főszerep. Jön az utolsó kör, 90 perc az élet a csapatok számára- kivéve a máris kiesett vagy továbbjutott gárdákat. Persze előbbiek hajthatnak a becsületükért, utóbbiak meg a csoportelsőségért, hiszen nem mindegy, milyen ellefelenet kapnak a következő körben.

Ám a lényeg az, hogy az őszinte, kemény összecsapásoké lesz a főszerep. Persze pont az első két párosításban nem fognak nagy dolgok eldőlni, hiszen Hollandia és Chile már továbbjutott, Ausztrália és Spanyolország pedig szépen akar búcsút indteni Brazíliának, de este tíztől érdemes lesz mind a két meccset nyomon követni. Akár még a házigazdák is kieshetnek, bár ehhez nagy csodának kell történnie- hopp, ki is lett a halálcsoport első továbbjutója? Az óriások helyett Costa Rica! És ki zúgott ki először dicstelenül? A világbajnok spanyolok... Szóval voltak már itt vaskos meglepetések.

Persze a kis ország kiscsapatainak is volt izgulnivalója. Sorsoltak az európai kupákban, a Debrecen északír ellenfelet kapott, a Fradi és a Diósgyőr pedig máltait. Hát igen, mi ezzel a veretes társasággal egy körben mutathatjuk meg magunkat a nemzetközi színtéren... De én reménykedem, hogy ez legalább nem lesz túl magas léc a mieink számára. A DVSC a vébédöntő után pár nappal lép pályára.

A színvonalat összehasonlítani nyilván felesleges lesz, de az igazi focirajongók, akik nem csak négyévente szurkolnak, így is örülni fognak, hiszen szünet nélkül pattogni fog a labda. Mit számít az, hogy Hollandia vagy Sliema Wanderers, a gyep zöld, ugyanúgy 22 ember játszik- maximum nem pont ugyanúgy...