Hol vagy, Végh Antal? Ma is megírhatná a remek író egy, a focink aktuális helyzetét bemutató könyvet, és még a címen sem kellene változtatnia. Persze biztos van, aki szerint örömködni kellene, mert Felcsúton valami kis utánpótlástornán fociztak egy keveset, és a Honvéd nyert, de szerintem volt fontosabb téma a hétvégén.

Lássuk az újabb öt évre MLSZ-elnökké választott Csányi Sándor nyilatkozataiból származó részleteket, és mellé egy-két mondat aktuális hírekből- kommentár nélkül.

"Csányi szintén sikernek nevezte a szurkolói kártya bevezetését"

Negatív nézettségi rekord az NB1 22. fordulójában: "A mérkőzéseket átlagosan 1773-an szurkoló látta. Egyetlen tavaszi fordulóban sem voltak még ilyen kevesen, de az egész szezont nézve is a második legkevésbé nézett forduló volt."

"A tao-pénzeket illetően arról számolt be, hogy tavaly rekordot jelentő 31,2 milliárd forint áramlott a labdarúgásba, ebből 8,5 milliárdot az MLSZ használt fel."

"A Felsőtárkány (például) egy éve betiltott ál-bróker céget hirdet, 2011 óta százmilliókat kapott sportfejlesztésre, négy kiemelt utánpótlás csapata meg idén 76 meccsen 845 gólt. A főszponzor előzetesben, a futballklub máig egy piramisjáték nevét viseli, a százmilliós pályaberuházás keretében, 2013-ban épített vadiúj öltözőt pedig egy évre rá 32 millióból kellett kibővíteni, hogy legyen hely az srácoknak, akik idén 4 meccs híján az összes bajnokit elvesztették, átlagban 10 góllal."

"Az elmúlt öt év egyik legnagyobb eredményeként azt említette, hogy a nyilvántartott játékosok száma 125 ezerről 215 ezerre, a csapatok száma pedig 7 ezerről 11 ezerre nőtt."

"Minden idők valószínűleg legrosszabb csapata, a 2013-2014-es Jászdózsa U17 tavaly 21 meccset játszott le a II. o. Közép Kelet csoportjában, mielőtt visszalépett volna. Eredmény: nulla pont, 4 rúgott és 387 kapott gól. Az annyi, mint -18,2-es gólkülönbség meccsenként. Háromszor úszták meg 10 gól alatt, 10-szer viszont húsz alatt sem sikerült, beleértve egy 35-0-ás zakót a Grund FC ellen, nyolc emberrel. Vagy a Csákvári TK U14-es csapata a II. o. Közép-Nyugati csoportjában (szintén tavaly) 28 meccs, 1 pont, 7 rúgott és 473 kapott gól.... Hajdúböszörmény U17 II. o. Észak-Kelet: papíron nyertek egy meccset (az Egert kizárták) amúgy csak zakó (27 db.) és 13-351-es gólarány. A Tiszaújváros ellen például 30-0-ra kaptak ki, ami egész derekas ahhoz képest, hogy hét (!) játékossal álltak ki a meccsre. Így különösen indokoltnak tetszik a 92 millióból épített öltözőkomplexum az elméleti képzést segítő tanteremmel."

Forrás: Origo, SportGéza, Futballsznob blog

A futballsznob.blog.hu cíkkét különösen ajánlom, megdöbbentő kor(kór?)kép, fontosabb dolgokat szűrhetünk le belőle, mint félszáz Csányi-interjúból. Persze majd jön valaki és jól megcáfolja, de az MLSZ vezetőség kommentárjait én már rég osztom tízzel...