Végre hallani a magyar futball nagyszerű izgalmakat tartogató harmadik vonaláról is! Az első osztályból ide száműzött győri klub szurkolói olyannyira zokon vették csapatuk gyenge játékát a Sárvár ellen, hogy rögtönzött pirotechnikai bemutatót tartottak, és hosszú ideig állt miattuk a mérkőzés.

Olvastam olyasmit, hogy a drukkerek direkt a balhéra mennek, már eddig is sok pénzbüntetést "harcoltak ki" a győri klubnak, de a mostani eset után vélhetően újabb kerek összeget utalhat az ETO az MLSZ-nek. 

Tulajdonképpen megértem én az ultrákat, akik nem is olyan régen a dobogóért harcoló csapatnak szoríthattak, most meg a harmadosztályban se kiugró teljesítményű csapat borzolja az idegeiket a botladozással. Mégis úgy érzem, ezzel a botránnyal nem nyer senki. Nehéz elképzelni, amint a focisták megtáltosodnak, az NB3 mezőnye pedig boldogan üdvözli az első osztályú hangulat ilyen megnyilvánulásait.

Nemrég a fradisták Csepelre zarándokoltak demonstrálni, és annak lényegesen szimpatikusabb volt a légköre, pedig sokkal többen voltak a győri kemény magnál. Fura, hogy a pesti zöld-fehérek rendes viselkedése most a mérce, de el kell ismerni, ha valami pozitívum a magyar futballban.

Egyre nehezebb kiigazodni, mi zajlik mifelénk: klubokat zárnak ki az első osztályból, a bajnok a saját szurkolóival hadakozik, a szövetség gyakorlatilag képtelen értelmes jövőképet felvázolni a hazai pontvadászatot illetően és így tovább. Egy tendencia állandósult csak: fogy az igazi szurkoló. A győri ultrák balhéztak, de mennyien lehettek? Hol vannak a régi, népes táborok? Az ember még azokat is kezdi szent őrültként tisztelni, akik petárdával és görögtűzzel zavarják meg a meccseket, ahelyett, hogy békésen, otthon töltenék a hétvégét a családdal. Mert ők még legalább kimennek!...