A magyar focibajnokság egyik égető kérdésére választ kaptunk a hétvégén: a Videoton nyert, a Fradi viszont nem, így pár fordulóval a vége előtt a fehérváriak behozhatatlan előnyre tettek szert.

A Vidi csapatánál bizonyára nagy az öröm, mint ahogy a drukkerek is ünnepelhetik a klub fennállásának második aranyérmét. Fölényesen, magabiztosan meneteltek egész évben, egyetlen vereséget szenvedtek el egész évben, tehát nem kétséges, jogosan szerezték meg az aranyat.

Az egy másik kérdés, hogy a fehérváriak népszerűsége a többi szurkolótábor körében nem szárnyal az egekben. Nagyjából annyira szimpatizálnak velük, mint a szomszédos felcsúti klubbal- az okokat nem kell részletezni, legyen elég annyi, hogy az ilyen pénzben dúskáló csapatokat ritkán szeretik. Lehet ezt tagadni, elkenni, ettől még tény, a futtatott klubokat nem tartották sokra se régen, se most.

Az ultrák jelentős része már egyébként is bojkottálja a meccseket, a kisszámú meccsre járó pedig nem túl hangos. Így aztán igazán nincs hangulat a stadionokban, úgy koronáztak bajnokot az NB1-ben, hogy annak alig van visszhangja. A sportolók számára a siker természetesen így is értékes, de a magyar foci népszerűsége ettől még beárazza egy arany értékét. Mind tudjuk, az majd a nyáron induló nemzetközi kupasorozatokban dől el, mit is ér a nagy fölénnyel megnyert bajnoki cím. Sajnos vannak tippjeim, meddig jutnak a magyar csapatok...

Ez az idény számomra is úgy múlt el, hogy csak időnként követtem a meccseket, és amikor valami más, izgalmasabbnak tűnő sportesemény ment párhuzamosan, a magyar focira átkapcsolni eszembe sem jutott. Beleolvastam az MLSZ öndicsőítő nyilatkozataiba, és láttam, milyen folyamatok zajlanak a magyar fociban, a magyar sportban, és úgy voltam vele, nekem ehhez már nem sok közöm van. Nem tudok lelkesedni a jelenlegi helyzetért. Szóval épp gratulálhatok is a fehérváriak bajnokságához, de ettől még különösebben nem érdekel.

Hogy valójában hol tartunk, augusztusra, a nemzetközi kupák első selejezőfordulói után úgyis látni fogjuk mindannyian. Addig lehet verni mindenkinek a mellét, de eljön majd az igazság pillanata. Na, majd akkor beszéljünk arról, hol tart a Videoton és az MLSZ!