Aki nem szurkol szívvel-lélekkel valakinek, nem értheti meg, hogy az újpestiek ugyanúgy örülnek most a kupagyőzelemnek, mint a Real drukkerei a BL-diadalnak. Hasonlóan nagy a boldogság a lokisták körében, akik tudják, a DVSC már csak matematikailag bukhatja el a bajnoki címet. A szemellenzős szurkoláshoz hozzátartozik ez is- nem számít a színvonal, csak az eredmény. Van, akinek az Albertirsa a Barcelona...

Pedig volna miről szót ejteni a színvonal kapcsán. A Debrecen roppant gyatra meccsen győzött, de ami leginkább elképesztő volt, az a felcsúti "aréna" hangulattalansága. A vadonatúj stadion félig volt tele, ám a jelenlevőknek se volt kedve szurkolni, a vendégeket elkísérők teremtettek időnként némi tétmeccsre emlékeztető légkört. Nehéz lehet ilyen atmoszférájú meccs után kiharcolt sikert felhőtlenül ünnepelni, de a DVSC szerencséjére a zárófordulóban otthon telt ház előtt még bepótolhatják a nagy bajnoki bulit.

A Magyar kupa döntője izgalmasabb volt, komolyan mondom, le a kalappal a szurkolók és a csapatok előtt is. Mind a két tábor odatette magát, és kivételesen harcos meccset vívott az Újpest és a Diósgyőr. Ez pedig képes elkendőzni a hiányosságokat, a hibákat, az ember ilyen izgalmas hangulatban megbocsátja, ha elpattan egy labda, lyukat rúg a csatár, mellényúl a kapus. A 91. percben kiharcolt diósgyőri egyenlítés, majd a tizenegyes-párbaj is olyan dolog volt, ami miatt lehet beszélni a meccsről.

Az mondjuk nem volt szerencsés, hogy a bíró meglehetősen nagy hibát vétett Kádár kiállításával. Szándékos kezezésért kapott sárgát a diósgyőri védő, ám a visszajátszásban láthatta mindenki, vétlen vállat érintő labda volt... Hogy ez befolyásolt-e valamit, már senki meg nem mondja. Végül a tizenegyeseknél megremegett két diósgyőri lába, így az újpestiek nyertek.

Elvileg eldőltek a nagy kérdések, a bajnoki cím sorsa, a kupagyőztest is ismerjük, no meg a kiesőket is. Vagy mégsem? Hallunk létszámemelési ötletről, a mezőkövesdiek jogosulatlan szereplés miatt óvják az újpestiek meccseit, akik hiába nyertek kupát, elvileg ki vannak zárva a nemzetközi porondról, viszont ez ellen fellebbeztek. Szóval még nem dőlt el, ki esik ki, lesz-e egyáltalán kieső, ki megy a nemzetközi kupába, a bajnokság sorsát is befolyásolhatja az, ha valamelyik óvásnak helyt adnak, és így tovább. 

Le a kalappal, a magyar bajnokság felzárkózik a világ élvonalához: a holtszezon izgalmasabb lesz, mint a meccsek! Persze ez még odébb van: most örül minden érintett csapat szurkolója, aztán bízik benne, valami váratlan fordulat nem írja át a pályán elért eredményeket. Őszintén szólva kár lenne érte: ha lehet, akkor a fociban ne a zöld asztalnál döntsenek már a győztesekről és vesztesekről.

Hiú remény?...