Az MLSZ engedett a népakaratnak, és elküldték Pintér Attilát a válogatott éléről.

Nehéz különösebben örülni ennek a döntésnek. A kilátástalanság ritkán egy ember bűne- most azok váltották le a kapitányt, akik kiválasztották. Ők maradhatnak, nem hibáztak? Azért ezen el lehetne gondolkodni... És az éppen futtatott Dárdai Pál lett az ideiglenes utód, aki attól lett sztár a médiában, hogy keményen beszólt a magyar focinak. Nem nehéz a sajtó kegyeit elnyerni pár kritizáló mondattal, de hogy ez mire elég amikor a kapitányi székben kell bizonyítani, majd kiderül.

Eleve faramuci helyzet, hogy Dárdai csak három meccset vállalt. Nincs mese, azon a három meccsen el fog dőlni, van-e keresnivalónk az Eb-selejtezőkön. Ha vereségek jönnek, egy olyan új kapitányt, esetleg külföldi sztáredzőt kell a kispadra csábítani, aki gyakorlatilag egy számunkra értelmetlen és tét nélküli selejtezősorozatban kell dirigálja a válogatottat az első időszakban. Kizárólag veszíthet, mert ha a továbbjutás már elúszott, képtelenség valódi sikert felmutatni, és ha jön pár kínos vereség, úgyis a fejét követelik majd. A szurkoló nem türelmes, nem is az a dolga.

Ha pedig valami csoda folytán Dárdaival győzünk Bukarestben és a következő két meccsen, leül a helyére valaki, akinek vagy sikerül a folytatás, vagy nem. Amennyiben utóbbi következik be, máris mindenki az MLSZ-vezérkarnak esik, miért engedték el a fiatal magyar sikeredzőt, akivel megvalósulhatott volna a nagy álom? Persze létezik egy olyan szép, ám meglehetősen irreális forgatókönyv, hogy Dárdaival megtáltosodik a csapat, és az ő munkájára építő utód könnyed sikerekkel juttatja ki a csapatot a tornára, de... Hadd legyek picit szkeptikus. 

Még akkor is, ha szimpatizánsként persze bizakodni szeretnék. Én elvi szinten még Pintérnek is megadtam az esélyt, aztán simán megbukott. Jön Dárdai, amíg nincsenek meccsek, addig neki is kijár a bizalom. A románokkal szemben aztán valóban lehet bizonyítani. Ha nem jön össze? Mit mondjak, kisebb meglepetés lenne a bukaresti vereség, mint a győzelem.

Csak azt nem tudom, a sajtó akkor kit fog a pajzsra emelni, mint a magyar foci problémáival őszintén szembenéző, dinamikus szakembert, ha esetleg Dárdaival is elbukunk?...