Hazai pályán kapott ki a magyar válogatott szerda este.

Első kellemetlenség maga a vereség ténye, a második az, hogy itthon szenvedett a nem túl sokat mutató csapat, a harmadik az, hogy ez volt Pintér Attila szövetségi kapitány. Folytassuk? Az ellenfél az a finn válogatott volt, amit az ősszel induló EB-selejtező sorozaton mindenképpen meg kellene előzni...

Egy meccsből nem kell nagy következtéseket levonni, én azzal tökéletesen tisztában vagyok. De ami ciki, az attól még ciki. Igenis van egyfajta elvárás a felkészülési meccsekkel szemben ha nem egy Liechtenstein-Andorra szintű válogatott köt le barátságos meccset. Kimegy több, mint tízezer néző, akik nyilván várnak valamit. Hajtást. Lelkesedést. Eredményt.

Most ez nem igazán jött össze- van ilyen. Pintér Attila a szokása szerint biztató dolgokat látott, próbál optimista lenni, és arra hivatkozik, hogy a finnek "két és fél évvel előttünk járnak". A kérdés az, mihez képest? A válogatott elég sok tagja alapembere volt az Egervári-csapatnak is, például Bogdán, Vanczák, Juhász, Varga, Koman vagy Dzsudzsák az előző kapitánynál is szerepet kapott.

Ebből az nyilván következik, bárki bárhogy fogadkozik, nincs akkora merítés a magyar futballban, hogy egy teljesen más összetételű, mégis ütőképes csapatot tudna előhozni egy új kapitány a cilinderből. Másrészt Pintér nyilatkozata azt mutathatja, hogy ő szinte ugyanazoknak az embereknek akar valami újat tanítani. Sok sikert hozzá- de az első meccs azt jelzi, lesz még dolga bőven.

Most még nincs miért temetni a csapatot, lehet ebből a válogatottból bármi meg akármi is. Azt viszont le kell szögezni, kemény munka vár a kapitányra és a játékosokra is, ha előbbre akarunk lépni, mert varázsütésre nem lett világverő csapat a magyar válogatottból. Persze aligha akadt olyan ember, aki ezt várta... 1986 óta eltelt majdnem három évtized, ez minden drukkerből kőkemény realistát csinál, bármennyire szeretne hinni a mieink sikerében.

Reméljük, a jövő inkább pozitív meglepetéseket hoz majd, és ezt a finn meccset pedig felejtsük el gyorsan...