Így lehet érdekesebbé tenni a szokásos futásokat.

A sors úgy hozta, hogy pár hétig külföldön vagyok. Van a közelben egy futópálya, le is kocogtam már rajta pár kilométert, de bevallom, néha egyszerűen megunja az ember a körözést, bármennyire szép a környezet.

mozgás

Szerencsére itt Belgiumban, a nyugodt kertvárosi részekben senkit nem zavar, ha másfelé kocogok. Van ráadásként sok csak gyalogosoknak és biciklistáknak alkalmas keskeny útszakasz, ahol bátran lehet futni, és ha véletlenül szembetalálom magam egy emelkedővel, akkor vállalom a kihívást.

mozgás

Ezekkel a városnéző futásokkal olyan környékekre jutottam el, ahova máshogy nem mentem volna. És amikor vendég jött hozzánk, aki csatlakozott egy kis futáshoz, elmentünk vele pár olyan szebb részre, parkba, amit én már ismerek, neki viszont új volt. 

Bár korábban is csináltam már hasonlót, amikor futócipővel utaztam valamerre, nem feltétlenül kerítettem mellé filozófiát. Sőt, most se nagyon teszem, csak amikor olvasom, hogy a Pokemon Go ráveszi az embereket arra, hogy másként nézzenek a környezetükre, ez éppenséggel a kocogásról is elmondható a véleményem szerint.

mozgás

Ráadásként elég spontánok ezek az edzések, nem viszek magammal GPS-t, tehát csak érzésre megy a futás, addig, amíg jólesik- csak épp jól kell megsejteni a pontot, honnan lenne érdemes már visszafordulni, mert ellentétben a körpályával, a legtávolabbi helyről keserves lenne hazasétálni ha nagyon elfáradnék.

Tragédiát persze az se jelentene, hiszen szép vidékeken járok, nem vagyok élsportoló se, tehát gond nélkül leülhetek egy pár percre, vagy lassú sétával folytathatnám a nézelődést. 

mozgás

Könnyű nekem, én élvezhetem a futást ilyen formában is. Mindenki mást is csak arra tudok biztatni, nyugodtan iktasson be ilyen kocogós napokat is, amikor új utakat keres, új élmények adnak inspirációt, és ekkor a precíz edzésprogramot akár kicsit félre is lehet tenni. Nekem kell az ilyen változatosság, könnyebben kapom magamra a futócipőt, ha ez is kiegészíti az edzést. És mit ne mondjak, tettem is már bele a cipőmbe pár kellemes kilométert errefelé, tehát a módszer nekem bevált...