Talán a januári fogadalmak idején tűnnek fel olyanok a termekben, akik nem igazán tudják, mit is kellene csinálni.

mozgás

Azt szokták mondani, mindegy, mit mozog az ember, csak csináljon valamit. Azért ez az összeállítás árnyalja a képet: hülyén csinálva semmit nem ér, sőt, inkább ártalmas és sérülésveszélyes az edzés. 

Ha ennyire nem tudja az ember, mit kellene tennie, jobban jár, ha személyi edzőhöz fordul. Nem akkora pluszköltség, és ha belegondolunk, nem pénzkidobás lesz a bérlet ára, mert pár hét idétlenkedés után úgyis megunja mindenki, hogy semmit nem ér el, csak itt fáj, ott fáj. Pedig nem a lelkesedéssel lenne a baj, hanem a technikával.

mozgás

Tudom, az edzés nem atomfizika, de aki már dolgozott szakemberrel, pontosan tudja, ehhez is érteni kell. És kész. Ismerjük el azoknak a tudását, akik ebben profik. Ha valaki csak a saját feje után, minden tájékozódás, segítség nélkül kínlódik, a leglátványosabb eredmény amit elérhet az az, hogy bekerül egy ilyen videoválogatásba. Ezt a dicsőséget pedig sokan megspórolnánk...

mozgás

És ebben semmi gúnyolódás nincs: egy árnyalattal rutinosabb vagyok, és leginkább azt tanultam meg, jobb, ha az egyszerű, könnyű gyakorlatoknál maradok, ha nincs mellettem profi segítség. Én sem súlyzókkal a kezemben születtem, és nekem is megvoltak nyilván a magam balfogásai. De legalább a saját hibáiból tanuljon az ember.