Ugyan már, micsoda feltételezés az, hogy a Felcsútnak leadta a pontokat az MTK! A magyar fociban simán előfordulhat teljesen szabályos bénázás, és hát ne feledjük, a felcsúti akadémisták is feltámadhattak. Már az a néhány, aki bekerülhet a csapatba.

magyarfoci

Mivel itt ebben az országban mindenhol olyan durva összefonódások vannak politika és foci között mint talán sehol a világon, én nem hiszek az összeesküvéselméletekben. Azt sem gondolom, hogy Kádár és Biszku a zöld asztal mellett beszélte volna meg, a Vasas vagy az Újpest nyerjen-e a hétvégén. Szóval nem valószínű, hogy a kormányüléseken az lenne a téma, kinek a tippmixe megy el, ha nem fekszik le valamelyik a államtitkár által támogatott csapat a másodosztály rangadóján, hiszen minden klub mögött van valami fontos ember.

Ha így volna, mindig péntek délután jönne össze a politikai vezetés, telefonon meg bejelentkezhetne az a néhány cimbora, aki a többi csapat élén áll. De hát mi lenne abban a buli, ha júliusban ugyanúgy lehetne tudni, egy év múlva ki lenne a bajnok, mint amennyire ma az tuti, hogy augusztusra már kiesnek a csapatok a nemzetközi kupában. Szóval aligha adják-veszik olcsó kis csalók módjára a meccseket, nem kell itt bunda. Ráadásul okos játékosnak szólni sem kell, pontosan tudja, mikor kell nyerni, és ki az, aki ellen játszva nincs harag, ha lyukat rúg.

Akár izgalmas is lehetne annak a hálózatnak a feltérképezése, amib feltüntenénk a hazai focicsapatok mögötti emberek közötti összefonódásokat. De hát mi szükség van erre? Abból is látszik, hogy milyen szinten kiemelt nálunk a labdarúgás, amikor elsétálunk a kis falvak tövébe épített vadonatúj csodastadionok mellett. Ezekben ráadásul igazi VIP élménye lehet minden kis szurkolónak: mivel fizető néző nincs, ingyen is boldogan beengednek mindenkit, és egy drukkerre egy biztonsági ember jut. 

magyarfoci

Persze ez csak tréfa, nem kell már biztonsági ember a jórészt hangulattalan meccsekre. Családbaráttá vált a Fradi is, abban a nagy csendben jól lehet altatni a kisgyerekeket is. Nem értem én a tárgyalgató ultrákat: komolyan azért harcolnak, hogy fizethessenek ezekért a meccsekért? Onnan kéne kiindulni, mit fizet a klub ha bemennek és szurkolnak...

Mindegy, ezt a pár fordulót már kibírjuk, ilyen jó időben nem kell bunda. Nyugodjon meg mindenki, az fog bennmaradni, akinek kell. És pár hét múlva a kutyát nem fogja érdekelni ez a téma, hiszen nyakunkon az Európa Bajnokság. Ahol mellesleg pont ugyanazok fognak ülni a VIP-páholyban, mint az itthoni varázsstadionokban. Csak nem mennének együtt meccsre, ha előtte összevesztek volna a kormányüléseken, kinek a csapatának kell nyernie! A magyar fociban mindent áthat a harmónia...