Azt hiszem, nem a Pokemon Go fogja megvált az eltespedt emberek életét.

Nekem aztán tényleg semmi bajom nincs a különféle divatos őrületekkel, ha jórészt ártalmatlanok. A Pokemon Go folyik mostanában a csapból is, ami engem egyáltalán nem hatott meg, nem akarok Pikachura vadászni, az egész Pokemon dologról alig tudok valamit. Információim jórészt a South Park Chimpokomonos epizódjából származnak, ami aligha hiteles forrás.

mozgás

Mivel azonban általában elolvasom előbb-utóbb azt, amivel ilyen gyakran találkozok, a Pokemon Góról is többet megtudtam, mint amire szükségem volt. A lényeges információnak az tűnt, hogy ebben az okostelefonos játékban bizony a szabadtéri sétálgatás is szükséges a sikerhez, ami bizonyos szempontból szimpatikus is.

Eddig nem nagyon futottam össze az utcán Pokemon-kergetőkkel, egészen tegnapig. Akkor viszont a szó szoros értelmében, mert éppen kocogtam, az egyik környékbeli parkból átfutottam a másikba, amikor felfigyeltem a jellegzetes embertípusra. Jellemzően 20-30 közötti, geek külsejű arcok, akik meredten bámulva telefonuk kijelzőjét totyogtak, forgolódtak vagy húzogatták az ujjukat a képernyőn. 

Én a nagy parkban két kört kocogtam le és megtoldottam egy kis kitérővel (ez összesen bő három kilométer), közben többször is belefutottam ugyanazokba a Pokemon Gós srácokba. Hát mondjuk úgy, ők egy kicsit lassabb tempóban haladtak. Persze, a könnyed séta is több mint a semmi, de azt vizionálni, hogy ettől lesz valaki kisportolt, elég mókás feltételezés. Pedig olvastam ilyesmit, hiszen szeretnék kidomborítani a játék pozitív oldalait. 

mozgás

Ismétlem, viszonylag, a semmihez képest biztos számít egy kis séta is, de akiket én láttam, messze nem intenzíven mozogtak. Azért ha valaki valóban edzeni akar, ennél biztos több kell. És bevallom őszintén, nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ne unnának meg az emberek napi 6-7 kilométer sétálgatást a Pokemonok után, és egy idő után egyszerűbbnek tűnik egy kis pénzzel felgyorsítani a dolgokat. Annyi bevétele lett hirtelen a játék gyártójának, hogy az ember óhatatlanul arra gondol, itt bizony sokaknál győzedelmeskedett a lustaság.

Mindenesetre most a Pokemon Go a trendi, egy darabig még biztos az is lesz, és ha valakit elszórakoztat, hát nosza. De ha már az ember felemeli a fenekét és kimegy a szobából, akár kombinálhatja is a vadászatot valami aktívabb mozgással- gondolom én. Aztán lehet, egyszerűen csak maradi vagyok, és más ugyanúgy értetlenül nézi, minek futkározok kilométereket céltalanul, miközben ennyi erővel Pokemonokat is hajkurászhatnék...