Sportműsor is lehetett jó alternatíva szilveszterre és az új év első napjára.

Régebben valahogy megszoktuk, december 31-én megnézzük a szokásos viccesnek, szórakoztatónak szánt összeállításokat, mint ahogy a Sas-kabaré is hozzátartozik mindmáig sokak szilveszterezéséhez. 

Persze, Bud Spencer még mindig menő, de valahogy mégsincs semmi hiányérzetem amiatt, hogy ebből az egészből most semmit nem láttam, mert NFL-meccsek mentek egész este és éjjel. Szerencsés idény volt, a végére is bőven maradt tétje a meccseknek, szóval utólag is jó döntésnek gondolom, hogy azokat követtem. Odatették magukat azok a csapatok is, amik már hetekkel ezelőtt kiestek, mint például a fantasztikus TD-vel az utolsó pillanatban a Baltimore Ravenst pokolra juttató Cincinnati Bengals.

Ráadásul a werkli nem áll meg, alig egy hét múlva jön a rájátszás, ahol újból lehet bizonyítani. A hosszú-hosszú évek után először továbbjutó Buffalo Bills csapatának például így aztán a kirobbanó ünneplés nem tarthatott túl sokáig: hétfőtől már a wild card körben rájuk váró Jacksonville Jaguars csapatára kell felkészülniük. Jó kis rájátszásra számítok!

Január elsején pedig jött a darts világbajnokság egyre többek által követett döntője- egy legenda, Phil Taylor utoljára próbálta elhódítani a címet, amiből már van neki több mint egy tucatnyi, Rob Cross pedig először indult a nagy tornán és máris bejutott a döntőbe. 

Igazság szerint a legizgalmasabb meccset már két nappal korábban lejátszotta Rob Cross és Michael van Gerwen az elődöntőben, ahol egészen elképesztő izgalmak után nyert a fiatal angol. Ehhez képest a döntő simább lett, Cross felszabadultan és nagyon-nagyon jól játszott, Phil Taylor pedig méltósággal viselte a vereségét. Most mind a kettejüknek kijárt az ünneplés: Cross mint bajnok, Taylor mint visszavonuló legenda élvezhette a pillanatot.

A darts rajongótábora egyre növekszik, és ezen nincs is mit meglepődni. A meccsek jól követhetőek és pörgősek. Ami pedig még fontosabb: a bírók itt nem nyúlhatnak bele a meccsbe, nincsenek vihart kavaró ítéletek, elfogult pontozók. Lassan ez számít az egyik legfontosabb tényezőnek, ha a szurkolók szórakozásáról van szó.

Nyilván a tévé rontott el minket a hiperszuper lassításokkal, ezer kamerállással- bele sem merek gondolni, a focitörténetben hány olyan tévedés lehetett, ami óriási meccseket befolyásolt. És hiába vannak visszajátszások, még mindig vannak tévedések fociban, amerikai fociban, pedig elvileg nem annyira szubjektív az egész, mint a pontozásos sportágakban.

Ettől függetlenül érdekes, hogy sokan fittyet hánynak a szokásos szilveszterekre, mert jobb buli sportot nézni mint revüt vagy kabarét. A hangulat pedig még jobb is lehet, mert ezek legalább igazi érzelmek, élő műsorok, nem valami betárazott szórakoztató program. Kíváncsian várom, jövőre mi mindent dobnak még be a sportrajongók kedvéért- sose rosszabb szilvesztert és újévet, mint a mostani!