Vicces bejegyzést láttam: egy Star Wars-rajongó amatőr futó olyan útvonalakat agyalt ki, amelyeket lefutva a GPS nyomkövető jeleiből ikonikus dolgok rajzolódtak ki. Sose láttam még "lekocogott" Darth Vader-sisakot vagy birodalmi lépegetőt, és ugyan én nem vagyok Star Wars-fan, akkor is értékelem ezt a fajta kreativitást.

Az egésznek nem feltétlenül az az üzenete, hogy mindenki kezdjen ilyen módon futva alkotni- bár kétségtelen, van benne egy kis móka-faktor. Nem tudom, hogy valaha csinálok-e ilyet, de most elgondolkodtam azon, mint is lehetne nekikezdeni. Egy nagyobb területen kellene egy előre kitalált útvonalon úgy kanyarogni, a GPS-sel a kézben, hogy valamit rajzoljak? Vagy meg kellene nézni, a környékbeli kis utcákon mit lehetne kihozni kocogás közben.

Az a jó, ha mindig van valami újdonság, ötlet, ami egy picit feldobja a rendszeres sportot. A legegyszerűbb módszer az, ha az ember váltogatja a mozgásformákat, például egyszer fut, egyszer csoportos órára megy, télen pedig mondjuk korcsolyázik. Vagy kihasználja az edzőterme lehetőségeit, újfajta órákat próbál ki.

A jógateremben ahova járok van a szokványos órákon túl csendes illetve gyertyafényes jóga és így tovább. Tehát ott a terem is elég kreatív, táborokat szerveznek, bizonyos események alkalmával speciális órák vannak, vendégoktatók jönnek. Az ilyesmi azért mindig adhat némi új inspirációt, érdemes élni a lehetőségekkel.

Szóval csak egy kis fantázia kell, és máris kicsit izgalmasabb lesz a mozgás. Sőt, talán barátokat is jobban be lehet vonni egy-egy tematikus programba- azt nem állítom, hogy rohamosztagosnak öltözve kéne gyúrni menni, de őszintén szólva szerintem a jó az, ha semmi sincs kizárva, és szabadon be lehet dobni bármilyen ötletet. Mi összejövünk pár cimborával a napokban, némileg mozgásorientált programra, és biztos vagyok benne, hogy jó lesz a hangulat.