Parádés hétvége vár az NFL rajongókra.

amerikaifoci

Tavaly is azt írtam, idén is ezt várom a főcsoport-elődöntőktől: ez az NFL szezon legjobb hétvégéje. A wild card körben több a kevésbé izgalmas meccs, és idén még egy kicsit simábbak is voltak a szokásosnál. Egy körrel később viszont már nem nagyon jellemző a kiütés.

Ha ilyenre mégis számítani kell valahol, az a New England Patriots találkozója a Houston Texans csapatával. A Patriotsot nem kell bemutatni az amerikaifoci kedvelőinek, szinte minden évben a legjobbak közt vannak, Tom Brady 32. rájátszásmeccsére készül (ez olyan, mintha két teljes idénnyel többet játszott volna), az idén a szokásos módon jók a támadók és meglepően hatékony a védelem. A Texans védelme sem rossz, de a középszerű Brock Osweiler irányítóval nehezen elképzelhető a pontzuhatag.

Mindezzel együtt is elutasítja a Patriots vezetőedzője és legnagyobb sztárja azt, hogy ez lefutott meccs lenne. Persze mit is mondhatnának mást? Mindenesetre a rájátszás legnagyobb meglepetése lenne egy hazai vereség.

Az NFC-ben az Atlanta Falcons a Seattle Seahwaks-t fogadja. Az Atlantában Matt Ryan MVP-szezont futott eddig, és a kissé lesajnált csoportból továbbjutva lassacskán titkos esélyesként számolnak vele. Ehhez lesz pár szava az előző körben könnyen győző Seattle-nek is, de a Falcons jóval keményebb dió. Mind a két gárdának igazi erőfelmérő lesz a meccs: aki továbbjut, igazolja, hogy helye van akár a Super Bowl-ban is.

Nagyszerű összecsapásnak ígérkezik a másik NFC elődöntő is, ahol a mostanában a divatdrukkerek kedvencének számító Dallas Cowboys otthonába látogat el az utóbbi hetekben fantasztikus formát mutató Green Bay Packers. Az egyik oldalon két szuperújonc, Dak Prescott és Ezekiel Elliott, a másik oldalon a káprázatosan irányító Aaron Rodgers. Őszinte leszek: erre a meccsre egy fillérrel sem mernék fogadni. Az biztos, hogy valaki győzni fog, de ezen túlmenően bármi elképzelhető.

amerikaifoci

A vasárnap magyar idő szerint késő délutánról éjszakára áttett Kansas City Chiefs- Pittsburgh Steelers meccs csúszása miatt sok itteni szurkoló moroghat, hiszen ez is jó kis csatának ígérkezik. A Chiefs nehezen megfejthető csapat, kevés olyan játékoszsenivel bírnak, mint a nagy riválisok, és mégis, a meccseket megnyerik. Ha a Steelers ellen is menni fog, ahol Bell, Brown és Big Ben brillíroznak, akkor többé nem nagyon lehet kételkedni az erejükben. Mégis azt hiszem, egy árnyalattal nagyobb esély van arra, hogy a pittsburghiek jutnak tovább, és az AFC döntőben a Patriots vár majd rájuk.

Vagy nem. Attól lesz jó ez a hétvége, hogy előzetesen nagyon nehéz tippelni, s még akkor is remekül fogunk szórakozni, ha valamelyik meccs nem lesz szoros: a szép támadások, látványos pontok kárpótolnak minket. Én már erősen várom az éjszakát, ami hosszúra fog nyúlni szombaton és vasárnap is...