Sok kérdés eldől ebben a pár napban az európai fociban. 

Terrmészetesen elsősorban azon izgul a kontinens, ki lesz a magyar bajnok illetve a kupagyőztes. Előbbi címet a Debrecen már akkor megszerezheti, ha pénteken győz Felcsúton, ugyanis a szabályok szerint a győzelmek száma, majd a gólkülönbség rangsorol, és utóbbiban sokkal jobban állnak a győrieknél. 

A kupában hamarosan összecsap majd a Ligakupát már megnyerő Diósgyőr és az Újpest. A Diósgyőrnél az kavarja az indulatokat, hogy Szivics edző állítólag beszólt a Videotonnak. Ez egyébként nem lenne olyan nagyon meglepő, mert a fehérváriak nem túl népszerűek a hazai focikörökben. Talán majd kiderül, mi is történt, de őszintén szólva, az egész vihar egy pohár vízben. Az újpestiek azon küzdenek, hogy ha megnyerik a kupát, hadd indulhassanak a nemzetközi kupában. No, azért ez fura lenne, mert elvileg három éven át nem kaphatnak erre engedélyt a bajnokság közben történt tulajdonosváltás miatt. Érdekes lenne, ha egy ilyen huszárvágásos, idény közbeni kibújást az adósságok alól semmilyen szankció nem kísérne.

Ha külföldre tekintünk, akkor a fő téma abszolút a szombati Barcelona-Madrid rangadó, ami dönt a bajnoki cím sorsáról. A meglepetés az, hogy nem a Real, hanem az Atletico az érintett madridi csapat. A Real idény végi bukdácsolásának köszönhetően elbukta a bajnoki címet, az Atletico viszont egy döntetlennel aranyérmes lehet.

Ráadásul egy hét múlva az Atletico Madrid az európai futballidény legfontosabb trófeáját is bezsebelheti, mert a Bajnokok ligájának döntőjében a Reallal találkozik. Ha az Atletico mind a két címet viszi, akkor az utóbbi évek legmeglepőbb duplázását mutatják be Diego Simeone fiai. Egészen biztos vagyok benne, hogy senki nem kalkulált velük ezekben a sorozatokban- rendben, jónak tűntek, de hogy esetleg egész Európát maguk mögé utasítják, az több, mint váratlan.

Ez azért ad egy kis reményt: ha nem csak az egy-két pénzzel teletömött sztárcsapat férkőzhet oda a komoly címekhez, akkor izgalmasabb lehetnek a sorozatok. Szóval a semleges focirajongók egy része biztos ezért szurkol az egyébként szimpatikus, hajtós Atleticónak. Én is közéjük tartozok, de már annak is örülök, hogy egyáltalán izgulni lehet az idénynek ebben a szakaszában...