A SportTV nem tolerálta Zombori Sándor "viccét", így a korábbi válogatott focista egy ideig nem szakért a csatornán. A lépés borítékolható volt, minden olyan helyzetben azonnal lépni szoktak, ahol felmerülhet a rasszizmus vádja.

Személyes meggyőződésem, hogy Zombori úr nem rasszista. Ez egy rosszul elsült megjegyzés volt, de aki annyit szerepel a képernyőn, mint ő, az tudhatná, Mészöly Kálmán elhíresült kijelentésére utalni rossz ötlet. És most nem a toleranciabajnok szól belőlem, a sporttól nem idegenek a vaskos tréfák se, de van amin egyszerűen túl kellett volna lépni.

Nem most, hanem már rég marhaság a négerezés a fociban. Talán elég két név: Pelé és Eusebio. Ezek fényében sem érzi valaki cikinek azt, hogy "most jöttek le a fáról"? Napjaink meghatározó játékosait már említeni se kell...

Szóval ez bizony öngól volt, amiért Zomborit kispadra ültetik. Nem örökre, nyilván. Nem  hiszek benne, hogy a szélsőséges toleranciaharcról kellene szólnia a sportnak, egyszerűen csak érezni kell, mi a zrika és mi az ízléstelenség. És ehhez nem kell jogvédők kioktatása, valahol belül mind érezzük, hol a határ... Hallgassunk a józanabb énünkre, és akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe.

A fociközvetítés pedig így elsősorban a fociról fog szólni. Pelé és Eusebio: nem a bőrszínük számított, hanem a játékuk. És ma is ez a fontos velük kapcsolatban...