Ilyen volt a régi idők amerikaifocija: döntő hóviharban, buszozó és havat lapátoló sztárjátékosok, a végeredmény pedig 7-0.

Az NFL-ben a hétvége egyik legizgalmasabb történése az volt, hogy több pályán a hóesés is befolyásolta a játék menetét. A szurkolók nagyon szeretik a téli futballmeccseket, amikor az amerikaifoci modern kori gladiátorai a hóban esve-kelve küzdenek a pontokért. Most a Philadelphia Eagles volt az egyik hős, ami kiválóan alkalmazkodott a nehéz körülményekhez.

Ám a Philadelphia Eagles történetének leghíresebb havas meccse több, mint fél évszázada volt: 1948-ban feszült egymásnak az NFL bajnoki címéért az Eagles és a Chicago Cardinals. A hőskorszakról beszélünk, hihetetlen sztorik estek meg ezen a téli napon.

Például azok a szurkolók, akik beszálltak a hólapátolásba, ingyen jegyet kaptak a döntőre. Amikor a meccs előtt a pályát takaró ponyvát fel akarták tekerni, kiderült, annyi hó esett rá, hogy kell még néhány szorgos kéz: az öltözőből kihívták a készülődő csapatokat, hogy jöjjenek segíteni. Vajon a ma sztárjai mit szólnának egy ilyen kéréshez?

A legemlékezetesebb történés viszont az volt, amikor a meccs reggelén az Eagles edzője felhívta a csapat futóját, Steve Van Burent. Utóbbi meg volt győződve arról, hogy a hóviharban úgysem lesz meccs. Edzője percekig győzködte, hogy induljon el otthonról, mert igenis játszani fognak. Van Buren gyorsan összekapta magát, kiment a buszhoz, majd két átszállás után pár perc séta várt még rá a stadionig.

A bajnoki döntőt pedig tényleg lejátszották a szinte irreális körülmények ellenére. Egyetlen touchdown döntötte el a meccset, amit nem más szerzett, mint Steve Van Buren! Philadephiában pedig a pályára özönlött a boldog közönség (közel 29 ezer ember ment ki a hóvihar ellenére!), aés  vállukra vették a győzedelmes csapatot. Utána pedig Van Buren átöltözött, és szépen hazament tömegközlekedéssel, pont úgy, mint ahogy a meccsre érkezett. 

Bár az idei Super Bowl-t is feltehetően hidegben játsszák majd le New Yorkban, azért hasonló eseményekre nem kell számítani. Sebaj, lesznek majd másféle, szintén legendássá váló sztorik, ha a jóslatok beigazolódnak, és hóban-fagyban dől el, kié lesz a végső győzelem az NFL-ben.