Végre útjára indult a labda a 2015-ös szezonban! Voltak meglepetések, nagy pillanatok és szenzációs egyéni teljesítmények is az első héten, ezekből válogatok.

Értelemszerűen a nyitómeccsel érdemes kezdeni. A New England Patriots 28-21 arányban győzte le a Pittsburgh Steelerst. A mérkőzés a két védelem "dadogása" miatt elsősorban a támadókról szólt. A kit többszörös Super Bowl-győztes sztárirányító közül az egész nyáron eltiltással fenyegetett Tom Brady mutatott többet: négy touchdown passza volt, és egyszer sem adta el a labdát. Az is kiderült, az előszezonból bármi okosra következtetni értelmetlen. Akkor Edelman és Gronkowski nélkül kellett volna mozgatnia a Patriotsot, és ez bizony alig sikerült. Most viszont már ők is ott voltak a pályán, és előbbi 11 elkapással zárt, míg utóbbi három TD-t szerzett. Az majd a héten kiderül, a jóval keményebb védelmű Buffalo Bills ellen is ennyire tudnak-e fickándozni.

Apropó, Bills. Ők szolgáltatták a nyitóforduló egyik meglepetését azzal, hogy magabiztosan győzték le az Indianapolis Coltsot. Sőt, a Colts nagyszerű fiatal irányítója, Andrew Luck is rosszabb teljesítményt nyújtott Tyrod Taylornál, és ez volt az igazán váratlan. Sokan várták, hogy az Indianapolis az idén a csúcsra ér, de ha a Bills is túl nagy feladat, akkor azért át kell gondolni, milyen célokat tűznek ki maguk elé.

A Colts szerencséjére az utóbbi években csoportjuk, az AFC South meglehetősen gyengécske volt. Őszintén szólva az egyaránt vereséggel kezdő Houston Texans és Jacksonville Jaguars se látszik komoly riválisnak. Az előbbi esetében egész nyáron át húzódott a szappanopera, hogy ki legyen a kezdő irányító. Brian Hoyer nyerte el a posztot, aztán az első tétmeccs alatt le kellett cserélni, csapnivaló teljesítménye miatt. A Jaguarsba pedig csak a legelvakultabb rajongók látják bele a playoff-csapatot.

Na de mi van a Tennessee Titans csapatával? A hétvégén ők a Tampa Bay Buccaneers vendégei volt egy pikáns összecsapáson: a két kezdő irányító az idei draft első és második választottja volt. Míg a Titanst mozgató Marcus Mariota hibátlan teljesítményt nyújtott és négy TD-passzt szórt, Jameis Winston első labdáját eladta, és az ellenfél szerzett belőle pontokat. Természetesen nem egy meccs az élet, de máris beindult az okoskodás, ki választott jobban. Én azt mondom: várjuk meg az értékeléssel az idény végét. 

Mint ahogy az sem jelent túl sokat, hogy a tavalyi döntőt elvesztő Seattle Seahawks elhasalt a St. Louis Rams ellen. Bosszantó hosszabbításban elbukni egy megnyertnek tűnt meccset, de még semmi sincs veszve. A tavalyi bajnok Patriots 2014-ben négy forduló után 2-2 mérleggel állt, és játékuk teljesen kilátástalannak tűnt- a végeredményt ismerjük. Így aztán ahogy a Colts esetében, úgy a Seahawksnál se most kellene elkezdeni temetni a csapatot.

Az NFC többi meghatározó csapata közül a Dallas Cowboys az utolsó pillanatokban csikarta ki a győzelmet a New York Giants ellen, akik néhány egészen különös játékhívással könnyítették meg Tony Romóék dolgát. A győzelem végül összejött, ám komoly áron: Dez Bryant, a sztárelkapó több hetet ki fog hagyni, így Romo elvesztette egy időre kedvenc célpontját. 

Az NFC-ben maradva, a Green Bay Packers legyőzte a Chicago Bearst. Előbbinél már kiesett egy sztárjátékos, Jordi Nelson, de úgy fest, a visszatérő James Jones gyorsan felvette a ritmust, Aaron Rodgers két átadását is TD-re váltotta. Ugyanebben a csoportban a Minnesota Vikings kilátástalan játékkal bukott el az előzetesen nem túl sokra taksált San Francisco 49ers ellen. Ismét jó példa arra, hogy a bajnokságot nem az előszezonban lehet megnyerni. A pályára visszatérő Adrian Peterson szinte észrevétlen maradt, tőle mindenki sokkal többet vár.

A holtidőben váratlan tranzakciókat bemutató Philadelphia Eagles furcsa meccsen kapott ki az Atlanta Falconstól. Az első félidei gyenge játék után felpörögtek, a vezetést is átvették, aztán egy kapkodva elvégzett és kihagyott mezőnygóllal megadták az esélyt az ellenfélnek a győzelemre. Bár izgalmas meccs volt, mégsem mondanám a legmagasabb színvonalúnak- kiderül, ez csak kisiklás volt-e az Eagles részéről.

Mint ahogy a győzelem ellenére van min javítania a Denver Broncos támadóinak is. Döcögő passzjátékuk sokakat meglepett, és természetesen máris mindenki azt latolgatja, eljött-e az idő arra, hogy Peyton Manning visszavonuljon. Tény, hogy pontatlan passzai nem néztek ki túl jól, lesz min dolgoznia az edzéseken. A csoportbeli riválisok, a Kansas City Chiefs és a San Diego Chargers is győzelemmel kezdtek, csütörtök este a Chiefs pedig elkaphatja a Broncost, ami az AFC Westben erősorrend-átrendeződést jelezhetne.

Ezt a meccset mi is láthatjuk, több más összecsapással együtt. Az NFL-rajongók nagy örömére hétvégente akár 4-5 találkozót is közvetítenek idehaza, csak bírjuk a sok éjszakázást. Az idény első hete máris biztató volt, jelezte, hogy sok izgalom vár ránk 2015-ben is...