A kombinált sportos kikapcsolódásé a jövő?

Az rendben van, hogy mindig ki kell találni valami újat, érdekeset. Pontosabban: nem kellene. Lehetne focizni, terepfutni, jógázni vagy bármi régi jól bevált sportot űzni ha az embernek ahhoz van kedve, ám mostanság jobban eladható az, ha valamiben van valami újdonság.

Csak az a bökkenő, igazán újat nem lehet kitalálni. Értem én, hogy népszerű az UFC vagy az MMA, de alapvetően ugyanarról van szó, mint régesrég az ökölvívásban: két ember szemtől szembe megharcol egymással. A szabályok módosulhatnak ugyan, de maga az alapelv igencsak hasonló. És ha szelídebb vizekre evezünk, nem lehet új jógát feltalálni, no meg nincs is rá szükség.

Ilyenkor jön új ötletként az, hogy ötvözzük a régi, bevált mozgásokat. Némelyik még jópofa is, az óriás darts táblára lövöldözött focilabda például remek strandjáték lehet. 

Szintén el tudom képzelni a létjogosultságát annak, hogy deszkán állva jógáznak vagy másféle gyakorlatokat végeznek a víz felszínén az emberek. Persze legyen kellemesen meleg az a víz, mert úgy még frissítő is egy csobbanás ha elveszti valaki az egyensúlyát. Akár még az is lehet, hogy ez vagy a dartsfoci jó kiegészítő edzéssé válhatna.

Szóval ideig-óráig az ilyen új ötletek működhetnek is. Csak maga a sportipar jellege hozza azt magával, hogy ezeket a dolgokat gyorsan le is kell cserélni, hiszen ha már nem adhatóak el újdonságként, elvész a varázs. Közben meg szép csendben a régi, bevált dolgok maradnak...