Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportszépségek: Allison Stokke

Az 1989-es születésű amerikai rúdugró szépségére már főiskolás versenyeken felfigyeltek, ám ő nem volt boldog tőle, hogy külseje alapján ítélik meg. Ám eltelt pár év, és manapság már otthonosabban mozog a kamera előtt is a fiatal sportoló... Mint minden tehetséges atlétának, úgy neki is az olimpiára kijutás a legnagyobb célkitűzése, 2016-ban szeretne ott lenni Rióban.

0 Tovább

Usain Bolt és a 500 Miles

Az atlétika egyik legnagyobb csillaga még a melegítés közben is képes szórakozni és szórakoztatni: a Nemzetközösségi játékokon Jamaicát képviselő válogatott tagjaként táncolt egy kicsit a hangulatjavítóként felhangzó muzsikára.

Akinek ismerős a dallam, az például az Így jártam anyátokkal című sorozatban is hallhatta az I'm Gonna Be (500 Miles) című dalt. A skót The Proclaimers legnagyobb slágere még 1988-ban született, és azóta is tartja magát a popzene klasszikus szerzeményei közt. Egyébként most, hogy így hallgatom, eszembe jutott, talán még futózenének sem olyan rossz- bár nem vagyok a téma szakértője, mert általában nem hallgatok zenét kocogás közben. De azért teszek vele egy próbát, mert ha Boltnak bejön...

0 Tovább

Sportszépségek: Darja Klisina

Az 1991-ben született orosz sportoló távolugrásban jeleskedik, már ifjúságiként is világbajnokságot nyert, később fedettpályás Európa-bajnokságon, Universiadén gyűjtött be aranyakat. A 180 centi magas, szőke Darja igazi modellalkat, így gyakran találkozhatnak a képeivel a rajongói különböző magazinokban.

1 Tovább

Sportszépségek: Lolo Jones

Az amerikai Lolo Jones 1982-ben született, és több sportágban is kipróbálta magát. A 175 centi magas hölgy 60 és 100 méteres gátfutásban érte el legjobb eredményeit atlétikában: fedett pályás világbajnoki aranyérmekkel büszkélkedhet.

Ám Lolo úgy döntött, megcélozza a téli olimpiát is. A bobot választotta, és 2012-ben be is került az Egyesült Államok válogatottjába. Az egyébként nem szokatlan, hogy atléták kezdenek el ezzel a sporttal foglalkozni (még nálunk is volt rá példa), az amerikai hölgy két csapattársa szintén a futópályán kezdte a sportkarrierjét. 2013-ban St. Moritzban a világbajnokságon Lolo a vegyes csapatok versenyében az amerikaiakat erősítette, így ő is részese volt az aranyérmet elnyert gárda sikerének.

A korábbi eredmények ellenére egy újságíró élesen kritizálta Lolo Jonest, mert állítása szerint csak egzotikus szépségének köszönheti hírnevét, nem a pályán mutatott teljesítménynek. A sportoló csattanós választ leginkább győzelmekkel adhat: ha a téli olimpián Szocsiban ott lesz, Lolo bizonyíthatja, hogy nem csak megelenésének köszönheti népszerűségét. Az viszont kétségtelen, nem csak a sportról szokott nyilatkozgatni: internetes randikról és szüzességének megőrzéséről is beszélt már egy műsorban... Bizonyára ezek után sokan álmdoztak el arról, hogy meghódítják Lolo szívét, ám nála magasan van a léc. Nem csoda, hiszen gátfutó...

1 Tovább

2013 a sportban

Noha sok-sok esemény volt idén, pár eseményt önkéntesen kiragadtam közülük: én ezekre emlékszem jól.

Az amerikaifoci csúcsliga, az NFL döntőjét, a Super Bowlt a Baltimore Ravens nyerte. A Ravens nem éppen esélyesként került be a rájátszásba, ám ott már megállíthatatlan volt a gárda. Az utolsó idényében hosszú sérülés után visszatérő Ray Lewis a védelem egyik oszlopaként küzdött nagyott, az irányító Joe Flacco pedig dobálta a touchdown passzokat. A döntő a San Francisco 49ers ellen izgalmasan alakult, a 49ers nagy hátrányból zárkózott fel, de végül a Ravens nyerte a kupát. Külön pikantériája volt a meccsnek az, hogy a Harbaugh testvérek edzőként egymással néztek szembe a két csapat élén.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában hosszú évek után sikerült diadalmaskodnia a Győrnek. Az idei döntő borzasztó izgalmak közepette dőlt el a javukra, ám ezúttal végre nekik sikerült egy hajszállal nyerni. 

A fociban a Bajnokok Ligájában német házidöntőt rendeztek, a Bayern München jobbnak bizonyult a Borussia Dortmundnál, ami az utóbbi években a Bundesligában megkeserítette az életét. Most viszont a néha peches meccseken, utolsó pillanatban kikapó München jó játékkal győzött az európai klubfoci legfontosabb versenysorozatában.

Az úszók világbajnokságán Hosszú Katinka remekelt, két aranyat és egy bronzot nyert, szintén aranyérmes lett Gyurta Dániel. A férfi vízilabda-válogatott győzelme is nagy örömet okozott, régen nyertek már ekkora tornát a fiúk, akik általában esélyesként érkeznek a versenyekre, de az utóbbi években nem jött ki nekik a lépés.

A magyar fociban a Győr bajnoki címe és a Debrecen kupagyőzelme ismét vidéki fölényt jelzett a bajnokságban. A válogatottnak voltak biztató eredményei, és tulajdonképpen még el is lehetett volna jutni a pótselejtezőig, de akkor jött a hollandiai meccs és az 1-8. Ritka nagy verést kapott a magyar csapat, de én már elég régóta nézem a meccseket, és megéltem a 0-6-ot a mexikói világbajnokságon, az 1-12-es pótselejtezőt a jugoszlávok ellen, szóval őszintén szólva nem éreztem ezt a pofont se megrendítőbbnek azoknál. Azóta már új kapitánya is van a válogatottnak, külföldi edző helyett a győriek bajnokcsapatának edzője, Pintér Attila ülhet le a kispadra. Majd kiderül, hogy sikerül-e ütőképes csapatot összekovácsolnia Devecseriékből...

És közben idehaza épülnek a stadionok- majd kiderül, belátható időn belül lesznek-e bennük teltházas meccsek. Tény, hogy nem a sok sikerrel megvívott nemzetközi összecsapás indokolja a felépítésüket: egyetlen csapat sem érte meg az augusztust a kupákban...

Erdei Zsolt március végén elvesztette veretlenségét egy vitatható pontozással zárult összecsapáson a nem különösebben neves Gyenyisz Gracsov ellen. A kiváló magyar bokszoló karrierjét nyilván méltó módon szerette volna vagy szeretné lezárni, arról egymásnak ellentmondó híreket olvastam, január végén szorítóba lép-e Elvir Muriqi ellen.

A Forma-1 idei bajnoka ismét Sebastian Vettel lett a Red Bull színeiben. Az év elején még izgalmasabbnak tűnt a versengés, aztán a mostanában szokásos módon megint a német pilótáé lett a végső győzelem.

Az atlétikában manapság már az az igazi kérdés, a sztárok közül ki hajlandó "fellépni" egy-egy versenyen. Szerencsére a világbajnokságnak van akkora vonzereje, hogy még egy Usain Bolt is elutazik Moszkvába a kedvéért, és végül három aranyérmet szerezve bizonyította, még mindig a csúcson van. Ám az év folyamán a jamaicai csodasprinterek közül többen is megbuktak a doppingvizsgálatot, óhatatlanul gyanúba keverve mindenki mást az élmezőnyben. Nagy kérdés, hogy a jövőben megtisztul-e a sportág, vagy mindig sikerül új teljesítményfokozókat fejleszteni, amit nem lehet kimutatni.

A 2020-as nyári olimpiai helyszíne Tokió lesz. Ez is csak azt a tendenciát erősíti, hogy a gazdag, fejlett országoknak van valódi esélye ilyen világeseményt rendezni. Mindez teljesen érthető, ha az óriási költségekre gondolunk, hiszen rengeteg a részvevő, a kísérő, nagy összegeket kell költeni az építkezésekre, a biztonságra is. A budapesti olimpiarendezés ezek fényében csak álom. Érdekes álom, de nyilvánvalóan nem reális, és én nem hiszem, hogy ez tragédia lenne. Az is szép, ha a magyar sportolók remekül megállják a helyüket nemzetközi színtéren, és erre nem is lehet panaszunk!

0 Tovább

Hirdetés

Sportfoglalkozás

blogavatar

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztorik, klasszikus videók és minden más a sport színes világából. Bekapcsolódni ér, akár olvasóként, akár hozzászólóként. Felmentést az kaphat, aki úgy dönt, ideiglenesen feláll a monitor elől és maga is belevág a rendszeres testmozgásba...

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />