Sokan gondolták, a Cleveland Browns-ra nagy verés vár az eltiltásból visszatérő Tom Brady haragjának köszönhetően- és így is lett.

A Deflategate miatt a szezon első négy hetéről el volt tiltva az irányítólegenda, és az NFL sajátos szabályai azt is meghatározzák, hogy a stadion közelébe sem mehetett, nem edzhetett a csapattársaival. Így aztán megtörténhetett volna, hogy Brady egy kicsit rozsdásan játszik Clevelandben. 

Igaz, a Browns igazán rendes házigazda volt, mert se támadásban, se védekezésben nem mutattak sokat. Ebben persze benne volt az, hogy a meccs során a Browns tartalékirányítójának a tartalékja is megsérült, majd az őt helyettesítő Charlie Whitehurst is. (A jövő héten várhatóan az egyik labdaszedő kezd majd irányító pozícióban...) Brady pedig köszönte a lehetőséget, több, mint 400 yardot passzolt, három TD-átadása volt, az utolsó negyed második felében pedig már pihenőt kapott. A Patriots újból csúcsformában van, és ha ilyen Brady szezon eleji formája, milyen lesz később?...

Ráadásul a 4-1 mérleggel álló New England Patriots csoportriválisai közül kikapott a Miami Dolphins és a New York Jets is, és ezzel máris rettentően nehéz helyzetbe kerültek. A Dolphins a nem élcsapatnak számító Tenessee Titans ellen bukott el, a Jetset viszont a remek Pittsburgh Steelers tömte ki- ez persze aligha vigasztalja őket.

A hét egyik sztorija, hogy elvesztette veretlenségét a Philadelphia Eagles a Detroit Lions ellen. Carson Wentz nem játszott rosszul, aztán a meccs végén, hátrányban egy hosszú passzát az ellenfél védője csípett el, ez volt a szezonjában az első interception. Ez persze nem akkora ügy, van még bőven lehetőség javítani a szezonban.

Ugyanebben a főcsoportban a Washington Redskins újabb győzelmével máris kapaszkodik a jobban startoló riválisokkal szemben, ellenfele, a Baltimore Ravens viszont pont a jó kezdés után esett vissza. 

A Ravens csoportjában elég tisztának látszik a képlet: a Cleveland Browns 0-5 után nem nagyon reménykedhet semmiben, a Steelers 4-1 mérleggel robog, a Cincinnati Bengals pedig egyáltalán nem meggyőző. Van még idő javítani, de aki látta a Dallas Cowboys elleni meccset, az nem sok biztató momentumot fedezhetett fel. A Cowboys-ra szép jövő várhat, ugyanis két remek újoncuk, Dak Prescott irányító és Ezekiel Elliott futó nagyszerűen játszanak.

A Minnesota Vikings újabb nagyarányú győzelme után nem nagyon van értelme azt bizonygatni, hogy igenis jó csapat támadásban, védekezésben is- mert ez tény. Akár nagyon messzire is juthatnak. A legyőzött Houston Texans viszont lehet, hogy behúzza a gyenge AFC South csoportot, de egyszerűen nem elég jók, és nem is látszik, mitől lehetnének azok. A komoly pénzért megszerzett Brock Osweiler teljesítménye maga a középszerűség, az idén kiválaszott újonc irányítók közül Wentz vagy Prescott teljesítménye fényévekkel meggyőzőbb. 

Sőt, a Chicago Bears-ben Jay Cutler sérülése után beugró Brian Hoyer is hatékonyabbnak tűnik, ami azért ijesztő lehet a Houston rajongói számára. A Bears ezzel együtt sem fog sokra menni idén, ezen a héten az Indianapolis Colts győzte le őket. Utóbbi hiába győzött, Andrew Luck annyi ütést kap a porózus támadófal gyengesége miatt, hogy annak nagyon rossz vége lesz.

A forduló előtt veretlen Denver Broncosban Paxton Lynch lett a kezdőirányító, miután Trevor Siemian megsérült. Lynch is idén kiválasztott újonc, aki most megkapta a lehetőséget arra, hogy bizonyítsa tehetségét. Ám nem nagyon ment neki a játék, sokat tétovázott és hiába remekelt a Broncos néhány védőjátékosa most is, az Atlanta Falcons túl nagy falat volt. Meg kell jegyezni, a Falcons nem csak támadásban volt jó, akadt kiemelkedő védőteljesítmény is a csapatban. És ennek köszönhetően a Minnesota Vikings az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben- erre ki számított?...

Mint ahogy arra ki számított, hogy az Oakland Raiders fej-fej mellett áll a Broncos csapatával? A 4-1 mérleg sokat ígér, a sérüléshullámtól sújtott San Diego Chargers viszont egyre nagyobb bajban van.

Felfelő ívelő ágban van ezzel szemben a Buffalo Bills, ami a Patriots nullázása után Los Angelesben győzött a Rams ellen. Mind a két csapat 3-2 mérleggel áll, ebben benne van a továbbjutás esélye. A buffalóiak szurkolótábora sok éve vár erre, az idén új városba költöző Rams pedig nagy ajándékot adna ezzel a Los angeles-i rajongóknak. Persze a rájátszás még nagyon-nagyon messze van...