A fenébe is, a saját csapdámba esek! Miközben arról írtam, szurkolóiknak hasonlóan nagy öröm az újpestiek kupagyőzelme, mint a madridiaknak a Realé, azért valahol bújkált bennem az érzés: nem kéne ilyen összehasonlításokat tenni.

Bár még mindig úgy vélem, igazam van, azért az, hogy az Újpest a Barcelonára hivatkozva akar magának méltányosságot kicsikarni, mégis furán veszi ki magát. Bár meg kell jegyezzem: tulajdonképpen jogosan. Borzasztóan bírom utálni azt, amikor vannak "egyenlőbbek", akiket elmeszelnek, aztán mégse. Ha a Barcelona vétett, akkor tessék bünteni, ne pedig mindenféle további vizsgálatokra hivatkozva felfüggeszteni az eljárást. Gyanítom, eddig is vizsgálódtak, nem hasraütésre születtek meg a szankciók...

Az Újpest hivatkozása azért sántít, mert itt elég egyértelmű dologról van szó, nincs mit vizsgálni. Idény közben történt egy játékjog átadás (ami önmagában is egy vicc), és az UEFA előírásai szerint ez azzal jár, hogy három évig nem szerepelhet nemzetközi kupában a régi(?) vagy új(?) Újpest. Egyáltalán, most ki kinek a jogutódja? A régi, kiürített cégé maradt az összes hagyomány, és az új tiszta lappal indult? Vagy utóbbi viszi a régi bajnoki címeket is? Ha igen, akkor gyakorlatilag mindent megőriz az új csapat, csak az adósságot nem?

Furcsa ez a történet önmagában is, és azt hiszem, az újpestiek még úgy is nagyon jól járnak, ha nemzetközi színtérre ugyan nem léphetnek ki, de a hazai bajnokságot nem a negyedosztályból indulva folytathatják. Ám a jelek szerint ők ezzel nem elégednek meg. Csak a végén a sok kavarásnak ne az legyen a vége, hogy az egész jogátadós mókát megtámadja valaki... Mert akkor aztán az Európa Liga és az ottani várható selejtezőkörös kiesés lesz a legkisebb probléma.